PAZI SAD: Lag & X-Coast izbacili EP “XL Traxx”

 PAZI SAD: Lag & X-Coast izbacili EP “XL Traxx”

Nema potrebe da ih posebno najavljujemo, ali evo par reči za svaki slučaj: Lag je DJ/producent poznat po svojim ranijim izdanjima za “MORD”, “THEM”, “Elements” i “Don’t”, X-Coast na “Steel City Dance Discs”, “Unknown To The Unknown” i njegovom lejblu “Riviera Records” koji prati njegov sjajni debi “Mango Bay”.

Nižući sve bolja i bolja izdanja, konačno i neminovno udruženi po prvi put, ovaj srpski duo pokreće svoj novi projekat “XL Traxx” sa žestokim EP-jem uz tri trake na Radio Slave-ovom lejblu “Rekids“.

Prva numera izdanja nosi ime “M-Bomb” i sačinjena je od ogromnog ritma i zvukova rejv sveta koji zajedno čine energetsku densflor bombu. Na drugoj strani ploče nalaze se dve numere: “E-Dancer“, traka koja vešto sempluje iz zaboravljenih disko izvora i kombinuje fanki melodičnu vožnju sa vozećim bubnjevima, kao i “D-Edge“, traka koja energijom i zvucima podseća na zvuke najboljih rejvova ranih 2000tih.

Mixmag · Premiere: Lag & X-Coast ‘E-Dancer’

Upoznali smo se oko 96-te dok smo razmenjivali šifre za Mortal Kombat. U srednjoj školi smo razmenjivali i CD-ove sa programima za produkciju i miksevima. Kupovali smo ploče u istoj prodavnici… Ovo nije izdanje, ovo je ljubavna priča.“- Lag

Lag Press Photo
Lag (Press Photo)

Izbacili smo ove numere kroz samo par zajedničkih sesija. Želeli smo da održimo energiju i ne rizikujemo previše mozganja oko nečega što treba da bude sirovo i eksplozivno. Očekujte fanki, energičan, oldskul zvuk dizajniran za klub i vrištanje. Ovo je ‘Tehno sa dušom’ iz Novog Sada.” – X-Coast

X-Coast Press Photo
X-Coast (Press Photo)

Ovo izdanje je uveliko već u radnjama, kako u formatu ploče, tako i u digitalnom formatu, a možete ga naručiti ili poslušati na ovom linku.

Avatar photo

Autor: Igor