PET TECHNO DJ-EVA KOJI SU DO DANAS ZARADILI NAJVIŠE!

 PET TECHNO DJ-EVA KOJI SU DO DANAS ZARADILI NAJVIŠE!

Na Forbsovoj listi najplaćenijih DJ-eva za prošlu godinu, pažljivije oko lako je moglo uočiti osetan manjak onih koji isključivo ili primarno vrte techno, žanr koji ipak najkonkretnije živi i pulsira u “undergroundu”.

Međutim, naravno da postoje i oni majstori koji su svojim predanim, kvalitetnim i dugogodišnjim radom tokom svojih karijera uspeli zaraditi zaista fine svotice novca. The Richest je odabrao deset ali ustvari je samo njih pet koji vrte techno i dosad su zaradili najviše.

Richie Hawtin – 11 miliona dolara

Britansko-kanadski majstor s technom eksperimentira još od kasnih osamdesetih godina prošlog veka. Karijeru je započeo kada je imao samo 17 godina, a sve do danas njegovi su ugled i popularnost samo rasli. Iza sebe ima više od 20 autorskih albuma i 15-ak mix-kompilacija.

Aphex Twin – 12 miliona dolara

Englez Richard David James uživa ugled jednog od najuticajnijih autora u svetu elektronike uopšte, a svoj je rad objavljivao pod nekoliko različitih pseudonima, ali najslavniji je kao Aphex Twin. 48-godišnjak je na sceni otkako je bio tinejdžer, a čini se da se još uvek nije umorio od pomeranja granica u muzici.

Sven Väth – 14 miliona dolara

Ljubav prema partijanju na Ibizi sredinom je osamdesetih godina postakla Nemca Svena Vätha da se primi gramofona i pokrene karijeru DJ-a, što čini već skoro punih četrdeset godina. S nebrojenim singlovima, trakama i miksevima iza sebe, Sven je svoje DJ novce itekako zaslužio.

Carl Cox – 16 miliona dolara

Čak i ljudi koji techno, ili elektroniku uopšte, ne prate posvećeno čuli su za Carla Coxa, legendu koja je kroz 42 godine karijere maltene postala sinonim za DJ-ing. Jedan od službenih DJ-eva uglednoga britanskog radija BBC 1 svojim je selekcijama širom sveta presudno uticao na generacije i generacije partijanera.

Dave Clarke – 30 miliona dolara

Još jedan britanski techno gigant, Dave Clarke se na sceni pojavio još kada je bio vrlo mlad, početkom devedesetih godina prošlog veka. Iako vrlo često naglašava kako je DJ-ing u klubovima vrlo zahtevan i naporan posao, nikada se toga posla nije umorio pa i danas, kada ima 51 godinu, tvrdokorne techno manijake širom sveta nastavlja zabavljati svojim legendarnim setovima.

IZVOR: Klubikon.com

Avatar photo

Autor: Igor