Phase Fatale potpisuje novi album na Ostgut Ton etiketi

Phase Fatale nam je pripremio drugi po redu album, koji nosi naziv “Scanning Backwards” i koji je inspirisan plesnim podijumom kultnog nemačkog kluba Berghain.

Umetnik iz Amerike, čije je pravo ime Hayden Payne, takođe je rezident nemačke techno katedrale. Album koji će 24. januara ugledati svetlost dana ili bolje rečeno, tamu kluba, biće dostupan na Ostgut Ton etiketi, na kojoj se prošle godine našao i Phaseov EP “Reverse Fall“. 

Sve trake na albumu, bez obzira na stil, prilagođene su tako da zvuče posebno u Berghainu – to je nešto što sam shvatio kroz godine provedene u klubu, kao DJ i kao slušalac, istražujući koje frekvencije zaista prodiru kroz telo” – izjavio je Phase Fatale.

A zatim i nastavio – “To uključuje govorne i visokofrekventne instrumente koji prodiru u mozak, a koje ranije nisam toliko često koristio, ali mislim da imaju uticaja na razmišljanje i pamćenje. To je posebno tačno u prostoru gde se gej i fetiš koreni kombinuju sa muzikom na neočekivane načine, gotovo na kultni način. Muzičko i fizičko programiranje i reprogramiranje, psihička vožnja i uklanjanje uzorka, brisanje i zamena sećanja.

 

Na linku ispod možete poslušati RA Podcast koji je Phase uradio 2017. godine.

 

Tracklist
01. Velvet Imprints
02. Binding By Oath
03. Polystyrene
04. During The Freezing Process
05. Mass Deception
06. Proxy Contact
07. De-patterning
08. Splintered Heels

 

Izvor: Resident Advisor

 

Avatar photo

Autor: Igor