Povodom njihovog povratka na scenu i objavljivanja novog albuma, odlučili smo da budemo prvi koji će popričati ukratko sa momcima i pitati ih malo više o celom projektu na kom su radili dugo.

 

  1. Dugo vas nije bilo na sceni, neki vas znaju, neki ne, pa nam za početak čisto da vas predstavimo onima koji vas ne znaju, ko su phill&dansmore, od kada postoje I koja je njihova vizija?

 – Iza pseudonima Phill & Dansmore stoje Pedja i Rade, dva sasvim obična lika koja svoju energiju i kreativnost prezentuju putem elektronske muzike. Projekat postoji od 2014. Pre tog projekta smo imali pseudonim Babysitters, period od 5 godina u kom smo ucili da radimo u DAW softverima i sazrevali. Naša vizija je da nastavimo da učimo, kako bi smo što vernije preneli našu energiju koja se konstantno menja.

  1. Pre nego da ste uopšte počeli da se bavite ozbiljnije muzikom, da li ste imali neke “uzore” koji su vas inspirisali?

 – Bilo je mnogo uzora u pocetku, davno beše, a najveći uticaj na nas ostavili su Quincy Jones, Hans Zimmer i Richie Hawtin.

  1. Znamo da ste sada zavrsili ‘ITERSPECTRUM’ album I moramo priznati da smo jako oduševljeni iz razlogašsto ste podigli produkciju na totalno drugi, viši nivo. Gde ste našli svu inspiraciju koju ste pretocili u album?

 – Inspiraciju za album našli smo u našem rodnom gradu Majdanpeku, čije okruženje obiluje pejzažima koji slikom podsećaju na delove neke druge planete. U okviru     albuma postoji kratkometažni film koji daje treću dimenziju zvuka koji smo albumom želeli da predstavimo.

photo-by-LCF-Media                                                                Photo by LCF Media

  1. Šta znači sama rec ‘iterspectrum’?

 – Sama reč Iterspectrum ne postoji, sastavljena je od dve latinske reči, iter (putanja,  putovanje, prostor…)  i spectrum (pojava, vizija, ideja…)

  1. Snimili ste mini film u vašem rodnom gradu Majdanpeku I to na veoma interesatnom mestu. Koliko vremena je trebalo da se napravi sam video?

 – Sve lokacije koje smo snimali se nalaze u krugu od nekoliko kilometara, tako da smo za dva dana uspeli sve da snimimo.Ekipa je bila oduševljena kada je sve te pejzaže videla uživo.

  1.  Šta za vas predstavlja ovaj žanr, I na koji način muzika utiče na ljude po vašem mišljenju ili kako bi ste vi hteli da utiče?

 – Izbegavamo da muziku posmatramo kroz žanrove, zato što nas to ograničava u       kreativnom procesu. Smatramo da je svaka osoba individua za sebe i samim tim muziku doživljava na poseban (jedinstven) način.

 

  1. Da li postoji poseban razlog zašto postoji 12 traka, a ne više ili manje?

 – Iskreno, ne postoji poseban razlog zbog koga smo se odlučili za taj broj. Inače broj traka koje su bile u opticaju da se nađu na albumu je bio daleko veći.

  1. Sada kada imate gotov album, možemo očekivati uskoro negde I nastup, da i uživo čujemo nove trake? Kakvi su vam planovi?

 – Mozete nas čuti 28.03. u Ben Akibi gde ćemo pored albuma pustiti i neke novije trake koje su nastale posle albuma. Pored nas muziku će pustati i Nemax, pa dodjite da čujete šta to novo spremamo.

 – Planovi su nam da napredujemo u svakom smislu i da sto realnije prenesemo našu energiju ljudima. 

photo-by-Bojan-Stevanovi                                                                    Photo by Bojan Stevanović

http://phillanddansmore.com/#iterspectrum

Avatar photo

Autor: Igor