Pig & Dan – 2 techno njuške koje će nas raspametiti na CDE-u!

 

Techno duo simpatičnog imena će biti naši šoferi 01.01.2017. na četvorodnevnoj novogodišnjoj vožnji zvanoj Central Dance Event. Svi pravi poznavaoci tehno materije sigurno znaju gomilu traka ovog dvojca ali ima i onih koji će ih tek upoznati, tim povodom predstavićemo neke zanimljivosti vezane za karijeru ovih momaka.

Producenti čije ime obožavamo kada vidimo na line up-u najavljenog eventa, poznati su po majstorskom svođenju tema u muzici u kojoj čuvaju samo ono neophodno – moćan ritam i zavodljive melodije. Iskusni muzičari Pig & Dan u svom studiju stvaraju muzičke avanture sa svojim ličnim muzičkim pečatom. Ne robujući muzičkim žanrovima, ali uvek ostajući u parametrima kvalitetnog techno zvuka.

Putujući svuda po svetu i nastupajući na najboljim eventima na planeti, više od decenije u svom studiju stvaraju muzičke avanture sa svojim ličnim pečatom. Beleže nezaboravne performanse na festivalima kao što su: Ultra, Tomorrowland i Awakenings, u klubovima: Amnesia Ibiza, Crobar Buenos Aires, Womb Tokyo. Njihova produkcija izdavana je od strane čuvenih lejblova kao što su: Sven Vath-ov Cocoon Recordings, Slam-ova Soma, John Digweed-ov Bedrock, zatim Terminal M od Monike Kruse i Richie Hawtin-ov Plus 8.

 

 

Svaki dj ima neku zanimljivu priču o svom početku ali retko koji “filmski scenario” kao ova dva momka. Zapravo njihova muzička priča počinje na aerodromu 🙂 Zapravo upoznali su se u redu čekajući let za Majorku (odakle je inače Igor Tchkotoua – Pig). Započinjući razgovor o muzici i shvativši da imaju jako slične poglede na istu razmenili su brojeve telefona i na odredištu se razišli. Nisu se čuli sve dok ih zajednički prijatelj nije povezao na projektu gde su se još bolje upoznali i započeli zajednički rad koji i danas tako dobro rade!

Verovatno se pitate zašto baš “Pig” – Igor je nadimak dobio od prijatelja zbog neverovatne strasti prema, predpostavićete i sami, hrani. 😀

Kako sami kažu najžnačajniji nastupi su im bili na Cocoon žurci u Amnesiji, na mestu gde su dosta puta pre te večeri i sami bili sa druge strane pulta i na Next Generation žurci u Frankfurtu gde su nastupili po pozivu Sven Vatha.

Svoju muziku bi opisali kao “Dinamičnu, euforičnu, uplifting i nelinearnu. Gruvajuću a ipak melodičnu. Muziku za nasmejana lica iako u sebi ima mračnu liniju koja je prožima.”

2012. su pokrenuli svoj sopstveni label ELEVATE koji i danas uspešno posluje.

 

 

“Mi smo jako ambiciozni momci. Ali ovo je ono što želimo da radimo, dok god smo u mogućnosti da o tome odlučujemo sami. Nema ničega što volimo više od momenta sa ljudima, taj delić sekunde sa svakim od ljudi na podijumu je ono što te pokreće.

Bez obzira na religiju, uverenja ili nacionalnost, mi se samo zabavljamo zajedno. I to je sve jako inspirativno, ta energija i sama činjenica da smo i mi deo toga.

Muzika je ono što pokreće svet, njegovo jedinstvo, i to je nešto što nam je u krvi. Nemojte da se borite protiv toga, naprotiv, obujte svoje cipele za ples i pridružite nam se. Život je previše kratak da ne pokušate.”  poruka je PIG & DAN -a.

Mi ćemo definitivno obuti našu obuću za skakanje i poći u vožnju sa tehno njuškama!

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Avatar photo

Autor: Igor