PIONEER NAPUŠTA DJ BIZNIS?

 

Japanske finansijske web stranice izveštavaju da Pioneer izlazi iz DJ biznisa.

Nakon prodaje preko 85% svoje DJ ekspoziture investicijskom društvu KKR & Co.2015. godine, obe strane su u pregovorima da se celokupne akcije prebace na nove kupce, prenosi Nikkei Business. U izveštaju se dalje navodi kako je konkurs već započeo s očekivanom cenom koja bi mogla biti između 60 i 70 milijardi jena, što je više od 500 miliona dolara u američkoj valuti.

Pioneer DJ, ekspozitura osnovana tokom izvorne prodaje KKR & Co., ostvarila je prodaju od preko 200 miliona dolara u 2018. godini uprkos tome što je matična firma ostvarila neto gubitke u 2016. i 2017. Prema Nikkei Asian Review,, Pioneer DJ kontrolše između 60 i 70%. globalnog udela u DJ mikserima, gramofonima i drugim proizvodima.

Uprkos dominaciji DJ ekspoziture, Pioneer je trenutno restrukturiran i nedavno ga je spasila Baring Private Equity Asia, firma za otkup iz Hong Konga, u iznosu od 930 miliona dolara. Japan Times izveštava da je ovaj dogovor uključivao otpuštanje tri hiljade zaposlenih, što iznosi oko 15% Pioneerove ukupne radne snage.

Uprkos poslovnim problemima, Pioneer DJ još uvek redovno izdaje proizvode, poput nedavno izbačenog SQUID-a i DDJ-800 kontrolera u Aprilu. Njegov CDJ media player ostaje industrijski standard DJ pulteva širom sveta.

izvor: mixmagadria.com

Avatar photo

Autor: Igor