Počelo najveće svetsko DJ takmičenje burn Residency 2014

Ukoliko si oduvek želeo da budeš superstar DJ i da nastupaš pred desetinama hiljada fanova u prestonicama sveta elektronske muzike – sada si na korak do ostvarenja sna! Najveće globalno DJ takmičenje burn Residency, koje daje životnu priliku talentovanim umetnicima da postanu svetske DJ zvezde, počelo je u Srbiji drugu godinu zaredom! Pet pobednika provešće celo leto na Ibici gde će dobiti rezidenture – stalne DJ angažmane u nekim od legendarnih klubova kao što su Privilege, Cafe Mambo i Sankeys, a najbolji među pobedničkom petorkom postaće DJ Superstar, u čiju karijeru će burn uložiti neverovatnih 100 000 evra! Na događaju koji je povodom početka takmičenja održan u KC Gradu, Lea Dobričić, prošlogodišnja burn Residency pobednica i DJ rezident kluba Privilege na Ibici 2013, i Dejan Milićević i Marko Milosavljević, članovi žirija, predstavili su novi koncept takmičenja za 2014. godinu i podelili svoja prošlogodišnja iskustva.

„Pobeda na prošlogodišnjem burn Residency i pet meseci provedenih na Ibici, promenili su mi život i doneli neverovatne uspehe! Nastupala sam sa čuvenim Laurentom Garnierom, radila na najluđem španskom festivalu Monegros, zatvorila petak veče na Exit Dance Areni zajedno sa Dejanom Milićevićem i Markom Milosavljevićem, a pesma „Disconnect it“ koju sam izdala za burn Records, našla se na homepageu Beatporta. Nakon povratka, svakog vikenda nastupam po Srbiji i u inostranstvu a nove prilike se stalno otvaraju. Želim da ohrabrim sve talentovane DJ-eve da se prijave na takmičenje, jer ove godine burn ulaže još više napora da ostvari vaše najveće snove!“, izjavila je naša DJ dama Lea Dobričić, prošlogodišnja pobednica burn Residency i DJ rezident kluba Privilege na Ibici 2013.

 

Kao prvi korak do Ibice i svetske slave, potrebno je da kreiraš DJ miks u trajanju od 15 do 20 minuta i da ga dostaviš putem Facebook stranice www.facebook.com/burnEnergy, do 15. marta 2014. Pozovi tvoje fanove da glasaju, a žiri koji čine Lea Dobričić, Dejan Milićević i Marko Milosavljević iz burn DJ tima i Tijana Paunković, muzički novinar RTS-a, izabraće petoro najboljih čiji se miksevi nađu među 20 odsto onih sa najviše glasova.

U drugoj fazi, finalisti će se takmičiti u miksovanju na Mix Off žurci u Beogradu, a pobednik će, zajedno sa predstavnicima ostalih zemalja, otputovati na Ibicu na svetsko finale burn Residency. Tamo će, za dve neverovatne nedelje, pokazati svoje veštine i suočiti se sa nizom izazova, upoznati ključne ljude iz muzičke industrije i iskusiti ludi noćni život Ibice, a biće organizovan i mentorski program koji će voditi dva DJ-a kotirana među najboljima na planeti. Petoro pobednika će ostati na omiljenom party ostrvu i vrteti muziku u prestižnim klubovima, a jedan od njih, DJ Superstar, krenuće još dalje na put do zvezda, u koji će burn uložiti čak 100 000 evra.

Avatar photo

Autor: Igor