Pogledaj nastup Daft Punka iz 1995. – uživo i bez kaciga!

 

Dve legendarne pojave francuske elektronike, vešto prikrivene maskama koje skrivaju ljudskost dok deru elektronski beat, sjedinili su se kao tvorci nekih od najvećih dance himni podijuma ikada pod imenom Daft Punk. Pa samo probaj reći da nisi nikada negde u mraku zatvorio oči i zapevušio jedan “Around the World”. Ali pre nego što su postali maskirani zaštitnici svega onog elektronskog, pre nego što slava navraća na kafu kao stara prijateljica i pre nego što su se zatekli u top desetki gospodina Coxa, Thomas Bangalter i Guy-Manuel de Homem-Christobili su samo dva momka na počecima koji su tek imali pokazati što sve mogu. 

 
Sa veštinom, vizijom, srcem i planovima gospoda se odlučila uspeti iz francuskog podzemlja zvuka u doba kada je svaki atom francuskog tla vibrirao u ritmu apsolutne pomame za elektronskim. Ne znamo je li im u bilo kojem trenutku isečka koji ćete videti niže palo na pamet da će 21. godinu od ovih pulteva još uvek raditi isto i to na globalnom nivou.

 
Gotovo je nemoguće zamisliti ih bez kaciga, prikrivanje lica na neki način stavlja veći naglasak na muziku iako su kacige postale ikone same za sebe, gotovo simbolički u potpunosti odvojene od njihovih persona kao zasebni entiteti. Kao što je Frankensteinovo čudovište označilo tren kada je Marry Shelly sabila sve strahove u vezi novog doba, napretka i tehnologije u jedno antropomorfno kolažno sastavljeno ne-mrtvo-iako-bi-trebalo-biti biće, digitalno je donelo obrat u kom antropos prelazi u robotsko i mašinsko.
 
Show iz 1995. snimljen je na Carros festivalu u Francuskoj i ovo je jedan od najstarijih snimaka koji postoje. Primetićete jak acid house utiecaj i sirovo mixanje u rukama ova dva mladića od 20 i 21 godinu, još sasvim nesvesna da su na korak do slave. Pa baci oko na najcool stvar koju ćeš danas videti! Uživaj!
 
 
 
 
Izvor: Klubska Scena
Avatar photo

Autor: Igor