POGLEDAJTE LIVE NASTUP KRAFTWERKA S ASTRONAUTOM NA INTERNACIONALNOJ SVEMIRSKOJ STANICI!

 

Kraftwerk je zatvorio svoj set na Jazz Open Festivalu u Stuttgartu, u Nemačkoj 20. Jula 2018. sa posebnom kolaboracijom unutar orbite. U timu s nemačkim ESA astronautom Alexanderom Gerstom – koji trenutno boravi na Internacionalnoj Svemirskoj stanici (ISS) – astronaut je uskočio u video poziv s Kraftwerkom i posetiteljima festivala kako bi nastupio s grupom.. Gerst je svirao melodiju iz trake ‘Spacelab’ s Kraftwerkovog albuma iz 1978. ‘The Man Machine’ zajedno s Kraftwerkom u realnom vremenu preko svojeg tablet synth softvera za publiku od 7500 ljudi.

Lebdeći 250 milja iznad zemlje na “predstraži čovečanstva” kako je Gerts izjavio, astronaut je uzeo trenutak kako bi se obratio gomili s malom lekcijom iz svemira. Gerst je rekao publici, “ISS je ‘man-machine’, jedan od najkompleksnijih i najvrijednijih mehanizama koje je ljudski rod ikada sagradio.”

Podsetio je publiku kako tim koji stoji iza ISS-a, trenutno “istražuje stvari koje će poboljšati dnevni život na zemlji” i da “razvijaju tehnologije” koje će pomoći ljudima da “rastu iznad naših trenutnih horizonta”.

Sa sigurnošću možemo reći kako je Kraftwerk postala prva grupa koja je nastupala uživo na koncertu zajedno s astronautom u svemiru. Ćak i kada bismo se potrudili, ne bismo mogli smisliti kompatibilniji par.

Fantastični i unikatni nastup možete pogledati u videu ispod.

Izvor: Mixmagadria.com

Avatar photo

Autor: Igor