POKRENUTA PETICIJA DA SE OSLOBODI DJ SAMA, UHAPŠENA JER JE PUŠTALA TECHNO!

 POKRENUTA PETICIJA DA SE OSLOBODI DJ SAMA, UHAPŠENA JER JE PUŠTALA TECHNO!

Rejv na muslimanskom svetome mestu uznemirio palestinske vlasti….

Palestinska policija u ponedeljak je 28. decembra uhapsila slavnnog DJ-a i producenta Samu Abdulhadi jer su je nadzorne kamere snimile kako je dva dana ranije, u subotu, puštala muziku na rejvu u nekorišćenoj džamiji kod palestinskoga svetog mesta Nabi Musa na Zapadnoj obali. Sve i da se žurka nije održavala na mestu za koje se veruje da je Mojsijeva grobnica, politički i verski vrh bi se svejedno uznemirio jer se na žurci točio alkohol i muškarci i žene su plesali međusobno, što je oboje čvrsto zabranjeno u muslimanskoj veri.

DJ Sama, poznata kao prva žena koja je Palestinu upoznala sa zvukovima techna iz Detroita ili Berlina i jedna od junakinja dokumentarca “Palestine Underground”, uhapšena je nakon što su se video zapisi sa mesta događaja raširili društvenim mrežama i mnoge Palestince naterale da ih proglase svetogrđem. Kao jedna od organizatora, optužena je za skrnavljenje islama, kao i kršenje protokola za borbu protiv koronavirusa. Iako se poprište nalazi na mestu koje je pod izraelskom jurisdikcijom, slučaj primarno vode Palestinci.

No, kako su pokretači peticije da se DJ Sama oslobodi objasnili u postu poziva na potpisivanje, čini se kako je žurka imala potrebne dozvole za organizovanje jer nadležnost nad Nabi Musom ima palestinsko ministarstvo turizma koje je bilo odobrilo zatražene zahteve i vrlo dobro znalo kakav će se program odvijati. Samini prijatelji i fanovi smatraju da je ona uhapšena kao žrtveno jagnje i da su se odvorili tvrdolinijašima koji su se našli uvređeni time da se na svetom mestu pušta “nevernička muzika”, i to pogotovo time što to čini jedna žena.

Peticiju možete potpisati OVDE.

Avatar photo

Autor: Igor