Pred nastup u Barutani, otkrivamo pet činjenica koje možda niste znali o Demuji!

 Pred nastup u Barutani, otkrivamo pet činjenica koje možda niste znali o Demuji!

Austrijski producent moderne elektronske muzike Demuja vraća se u Barutanu u petak 17. juna, kada će nastupiti zajedno sa Mella Dee-jem. Demuju smo prvi put slušali 2018. na Plugged_in rođendanskom matineu na Headroom stejdžu.

Demuja je već dugi niz godina veoma ugledno ime na svetskoj klupskoj sceni moderne elektronske muzike. Njegov zvuk se kreće između house-a, disca i electra, a može se naći na izdanjima prestižnih lejblova poput Shall Not Fade, NervousRecords, Freerange & Universal Music, ali i njegovoj izdavačkoj kući MUJA, dok broji preko 20 miliona pregleda samo na YouTube-u i Spotify-u. Dobio je priznanja od strane mnogih vodećih svetskih organizacija poput Mixmag, DJ Mag, Rinse FM, Feel My Bicep, Red Light Radio.

Pred njegov povratak u Barutanu otkrivamo pet činjenica koje možda niste znali o Demuji:

  1. Njegov otac je bio bubnjar, a on je nastavio sa tom tradicijom, da bi potom počeo da se bavi i brejkdensom. Sa svojom ekipom je dvaput osvojio prvenstvo Austrije.
  2. Na jednom od aftera posle takmičenja po prvi put je čuo house zvuk, što ga je zaintrigiralo. Posle nekog vremena i sam je počeo da pušta, ali to nije bilo dovoljno, pa je krenuo i da pravi svoju muziku.
  3. Kada je shvatio da može da napravi karijeru od muzike, sve je manje vremena posvećivao primarnom poslu – grafičkom dizajnu. 2016. je imao toliko bukinga, da je morao da preseče. Odabrao je muziku.
  4. Inspiraciju za muziku (i estetiku) pronalazi u 90-im, jer želi da uhvati taj nostalgični osećaj, ali i sirovost. Smatra da je današnji elektronski zvuk previše „čist“.
  5. 2017. je napravio svoj label „MUJA“, kada je shvatio da mu je muka od slanja muzike raznim produkcijskim kućama, samo da bi ga odbili posle nekoliko nedelja čekanja. Uz to, na taj način ne mora da se ograničava, ni što se tiče zvuka, ni estetike.

Bonus činjenica: Njegova filozofija je – pravi muziku svaki dan, pre ili posle treninga, posla ili škole i stalno napreduj.

Ulaznice su u prodaji putem Cooltix onlajn platforme i Gigs Tix i Ticket Vision prodajnih mreža, po ceni od 990 dinara za regularnu i 1490 dinara za VIP.

Avatar photo

Autor: Igor