Predstavnica berlinske techno scene – Ellen Allien vraća se u Barutanu!

 Predstavnica berlinske techno scene – Ellen Allien vraća se u Barutanu!

Heroina berlinske techno scene, vokalista, producent, DJ i vlasnica izdavačke kuće, Ellen Allien, nastupiće u Barutani u petak 19. avgusta.

Ellen Allien je jedna od najpoznatijih umetnica svoje generacije i techno vizionarka. Još od detinjstva gaji ljubav prema muzici. Pre nego što je počela da sakuplja ploče, svirala je orgulje i saksofon. Sa nepunih 20 godina odlazi u London, gde otkriva elektronski zvuk. Početkom 90-ih godina, vraća se u rodni grad i pridružuje se stvaranju techno scene Berlina, kao rezident u kultnim klubovima Tresor, Bunker i E-Werk. Neko vreme je na radiju Kiss FM vodila emisiju Brain candy, a takođe i istoimenu izdavačku kuću, da bi 1999.godine osnovala čuveni imprint B Pitch Control, koja je jedna od najvažnijih etiketa u istoriji techna i proslavila je brojna imena kao što su Paul Kalkbrenner, Modeselektor, Apparat i Ben Klock.

Kao osoba koja trendove ne prepoznaje već ih kreira, Ellen Alien je tokom poslednje dve ipo decenije pomogla u oblikovanju globalne scene kakvu poznajemo. Ova inovativna veteranka i dan danas probija granice žanra oštrim i zavodljivim pristupom zvuku. Njena muzika bi se mogla okarakterisati kao kombinacija moćnog, mehaničkog i plesnog techno zvuka, začinjenog sa electro i I DM elementima. Rezident je u klubovima Nitsa u Barseloni i DC10 na Ibici, a čest je gost za DJ pultom kluba Mondo u Madridu. Poznata je po svojim „We Are Not Alone“ žurkama koje organizuje urodnom Berlinu, kao i u gradovima širom sveta, dok je početkom prošle godine Ellen Allien pokrenula još jedan lejbl pod nazivom UFO Inc.

Ograničen kontigent ulaznica po ceni od 1190 dinara zaregularnu i 1690dinara za VIP dostupan je na Cooltix.rs, kao i putem Gigs Tix i Ticket Vision prodajnih mreža. U prodaji su i kombo paketi ulaznica za techno vikend u Barutani: Ellen Allien + Bart Skils, Raxon, IlijaDjokovic po ceni od 1990 dinara za komplet regularnih ulaznica i 2990 za komplet VIP ulaznica.

Avatar photo

Autor: Igor