Preko 2500 klabera dočekalo jutro uz Ricarda Villalobosa! Hvala Blender <3

Uuuuh, kako početi ovaj tekst! Bilo je savršeno jednom rečju! Mnogi su sumnjali u organizaciju Blender, zašto se žurka ne pomeri u neki zatvoren prostor, klaberi neće da kisnu i tako dalje. Posle svih tih komentara i tako dalje, sinoć su nam Ricardo i Blender priredili žurku za pamćenje!

Preko 2500 klabera u Rovu kod Vojnog muzeja je djuskalo do ranih jutarnjih časova uz legendu elektronske muzike Ricarda Villalobosa. Sam početak večeri su obeležili silini komentari na facebook eventu, kako organizator ne misli na publiku i nije organizovao neki drugi postor u slučaju kiše i tako dalje. Niko nije razmišljao o tome koliko je teško naći aleternativni prostor te veličine, tako brzo prebaciti svu tu silnu produkciju, organizovati ljude i sve to izvesti u par sati. Rizik organizacije se isplatio, kiša koja je padala ceo dan je stala oko 19h i sve je bilo spremno za spektakl na Kališu.

Stižemo na žurku oko pola jedan gde malo neobičajno Marko Nastić otvara žurku i to radi na sjajan način, skroz se prilagodio žurci i muzici koju treba da pušta, publika se skuplja a rov sve puniji i puniji. U pola dva na scenu stupa možemo reći pulen Ricarda Villalobosa, Amir JavaSoul koji je možda imao i mnogo brži set nego što smo očekivali. U tih sat i po vremena su se se vrtele trake od hausa, diska, elektra i tako dalje. 

U 03:05 na scenu stupa legenda Ricardo Villalobos koju ni kiša, ni loše vreme, ni blato kojeg nije bilo nije moglo zaustaviti da pušta set koji je rasplesao pun rov na Kališu. 

Rikardo je bio u svom elementu od pokreta, faca, osmeha i traka koje je vrteo. Nastavio je u ritmu Amira i redjale su se tu ploče koje su terale publiku na ples i samo ples. Nije bilo techno zvuka kojeg je možda mladja publika očekivala, ali je razigrao publiku koja je djuskala, pričala, cirkala i uživala u muzici. Na polovini njegovog seta je počela i kiša koja je ceo dan padala, ali nikog nije sprečila da uživa u super muzici brata Rikarda koji je u tom momentu samo još više pojačao ritam.  

Prvo gostovanje Rikarda je prošlo vrhunski, hvala još jednom Blender organizaciji što se usudila da ga dovede u naš glavni grad, a publici tj. facebook klaberima ćemo poručiti manje hejta i komentara koji nikom živom ne pomažu, već podrži KLABING i kad je kiša i loše vreme. 

Vidimo se na nekoj sledećoj žurci.

Photo credits: OSC

Avatar photo

Autor: Igor