Prestižni muzički magazin NME odabrao pet srpskih izvođača koji se ne smeju propustiti na Exitu!

 Prestižni muzički magazin NME odabrao pet srpskih izvođača koji se ne smeju propustiti na Exitu!

Dok odbrojavamo dane do početka velike proslave dvadesete godišnjice EXIT festivala, kultni britanski muzički magazin NME je među brojnim internacionalnim zvezdama i uzbudljivim regionalnim performerima, izdvojio pet lokalnih izvođača čiji se nastupi nikako ne smeju propustiti na ovogodišnjem, dugo iščekivanom izdanju festivala, koje će biti održano od 8. do 11. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi. 

Sudeći po sadržajnoj i eklektičnoj listi izvođača, u bogatoj muzičkoj ponudi ovogodišnjeg Exita, zaista se može pronaći za svakoga ponešto. Brojni strani mediji EXIT svrstavaju među obavezne festivalske destinacije, dok ga NME predstavlja kao „četvorodnevnu proslavu uz gotovo sve muzičke pravce koji postoje“.

Prema izboru, cenjenog magazina NME, ukoliko ste se uputili na jubilarnu proslavu EXIT festivala, ovog leta, nikako ne smete propustiti nastupe ovih pet lokalnih izvođača:

Buč Kesidi, mladi indie dvojac iz Pančeva koji se ne plaši da pokaže svoju veliku ljubav prema disco zvuku. Među lokalnom publikom poznati su kao najpopularniji disco-rock’n’roll-electro band, koji su svojim nesvakidašnjim stilom i zvukom osvojili srca cele muzičke scene u regionu. Na EXIT festivalu ih možete slušati prve večeri, 8. jula, na glavnoj bini, kada će, bez sumnje, Tvrđavom odjeknuti mega hitovi sa njihovog poslednjeg albuma „Euforija“ koji im je doneo vrtoglavu popularnost.

Goblini, kraljevi punk rocka u Srbiji, bili su jedan od najbitnijih regionalnih bendova tokom 90-ih godina, pre raspada grupe 2001. Nakon skoro decenije zatišja, Goblini su se ponovo okupili i nastavili baš tamo gde su stali, kao kultni punk rock sastav, koji prati armija fanova. Osim što će svirati pesme sa poslednjeg albuma „Jednina“, Goblini će vas drugog dana festivala, 9. jula, na Fusion bini sprovesti kroz jedan čas istorije i njihovu bogatu diskografiju. 

Tijana T, bez sumnje jedna od najtalentovanijih i najpoštovanijih di-džejeva koji su iznedrili iz Srbije, tokom poslednje decenije. Iako je Tijana T sada već ime koje se često pojavljuje na internacionalnoj muzičkoj mapi, ne propušta nijedan EXIT. Njena jaka konekcija sa samim festivalom datira godinama unazad, kada je kao lokalni TV novinar intervjuisala mnoge zvezde sa festivalskog lajnapa, da bi se u nekom trenutku našla upravo na njihovom mestu. Tijana T, jedna od miljenica lokalne klupske publike, dolazi na Dance arenu prvog dana festivala, 8. jula, kada će uz svoj moćni techno set otvoriti još jedno poglavlje na Exitu.

Atheist rap, još jedan punk bend brilijantnog imena, veterani iz Novog Sada, koji još od 1989. godine kroz muziku bije svoje bitke, kako kažu protiv mržnje i gluposti. Prepoznatljivi su po sarkastičnom humoru i društveno angažovanim tekstovima. Ateisti su i ove godine na domaćem terenu, te će svi poštovaoci ovih kultnih pankera drugog dana festivala, 9. jula, na Fusion bini moći da čuju hitove poput: „Wartburg Limuzina“, „Blue Trabant“, „Godina Kulture“, „Zapadna Evropa“, „Pritilend“, i „Momci se vraćaju u grad“.

Ilija Djoković, di-džej i producent sa internacionalnom karijerom. Nesumnjivo je jedan od najboljih techno producenata sa naših prostora. Ponosni je član Drumcode izdavačke kuće Adama Beyera i jedan od retkih lokalnih artista koji se našao na prvoj poziciji Beatport Techno Top 10 liste najboljih izdanja, a njegove trake puštaju najcenjeniji izvođači kao što su Adam Beyer, Tale Of Us, Richie Hawtin, Pan-Pot, Maceo Plex. Prvog dana festivala, 8. jula, na Dance areni, svi ljubitelji techno zvuka uveriće se u to zbog čega se diže buka oko nastupa i muzike ovog mladog izvođača.

Avatar photo

Autor: Igor