Proglasen pobednik globalnog DJ takmicenja burn Residency na Ibici

 

Najveće svetsko DJ takmičenje „burn Residency“ koje se i ovog leta održavalo na popularnom španskom ostrvu Ibica, dobilo je svog pobednika. Španski takmičar Javi Row (Havi Rou) uspešno je završio sve faze ovog takmičenja od selekcije sa preko 6000 učesnika iz 130 zemalja, pa sve do finala od 18 takmičara iz isto toliko zemalja. Među finalistima, bio je i naš Dušan Lazović, potvrdivši da Srbija spada u zemlje koje svake godine na ovom takmičenju ostvaruju veliki uspeh.

 

Finalisti su se takmičili za pet letnjih rezidentura u vrhunskim klubovima na Ibici kao što su „Privilege“, „Cafe Mambo“ i „Sankey’s“, a glavni mentori bili su im najveće zvezde svetske scene Carl Cox, John Digweed i Pete Tong! Tokom finalne faze, takmičari su dve nedelje proveli u tzv. „bootcamp“-u gde su pored svakodnevnih izazova imali i serije predavanja, kako bi savladali sve aspekte ove popularne i zahtevne profesije. Gostujući predavači bili su i Jay Lumen, Onur, Goldfish i Paco Osuna, a generalni mentor bio je iskusni Philipp Straub koji se pobrinuo da i oni koji nisu osvojili glavne nagrade sa ostrva odu sa osmehom, puni novog znanja, iskustva i vrednih poznanstava. Svi finalisti su imali priliku da nastupaju u prepunim klubovima gde su direktno na sceni mogli da uče od vodećih imena svetske scene.

„Burn Residency je najveće globalno DJ takmičenje i bila mi je čast da u njemu imam vodeću ulogu. Uz unapređenje koncepta, bilo mi je lakše pridobiti sve te zvezde da uzmu učešće u takmičenju i doprinesu njegovom razvoju. Imali smo 18 odličnih takmičara i bilo je veoma izazovno odlučiti koji od njih ostaju na ostrvu, ali mislim da smo napravili savršen izbor“, izjavio je Straub prilikom odabira pet najboljih takmičara. Bili su to Henri Matisse iz Danske, System Divine iz Hrvatske, Charlie Don’t Surf iz Švedske, Bog iz Rumunije i Javi Row iz Španije. Budući da se nametnuo velikim radom, žiri je nagradio i šestog takmičara, Kazumu iz Japana.

Ipak, ultimativni pobednik je Javi Row, koji je pored serije nastupa na Ibici, osvojio i 100.000 evra vrednu investiciju u razvoj sopstvene karijere kroz opremu i ulaganje u globalnu promociju! Na finalnom takmičenju, sa pet finalista nastupili su i hedlajneri Richie Hawtin i Felix De Housecat, a pobednički set Javi Row je izveo u „back2back“ nastupu sa čuvenim Gajem Gerberom!

„Ovo je zaista ispunjenje sna i ponosan sam na sve što sam uradio, jer iako sam došao sa ambicijom da pobedim, zatekao sam veoma visok nivo i konstantnu izjednačenost među svim takmičarima. Plan mi je da nastavim da radim još više, a Philipp radi na tome da konstatno nastupam na što više različitih mesta“, reči su pobednika iz Španije kojim se završava ovogodišnje i otvara novo „burn Residency“ takmičenje, već sledećeg leta na Ibici, na ostrvu sa najboljim svetskim klubovima.

 

Avatar photo

Autor: Igor