Prva prodavnica ekstazija

 

Mislili ste da Amsterdam ne može biti bolji nego što jeste? Varate se!

E pa ovo je delimično tačno. Deo mladih Liberalno Demokratske stranke (Svaka sličnost sa Čedom Ćomanom i njegovom strankom je sasvim slučajna… ili možda nije :D) otvara prodavnicu ekstazija na jedan dan kao protest u Holandiji gde je MDMA trenutno ilegalna.

Kako je najavljeno, politička grupa će u ponedeljak (18. maja) otvoriti prvu prodavnicu ekstazija na svetu na jedan dan u cilju stvaranja pozitivnije slike o najpopularnijoj klaberskoj drogi. Takođe će pokušati da skupe 40 000 potpisa koliko je potrebno ne bi li se pitanje legalizacije ekstazija našlo na dnevnom redu Holandske vlade. 

Prošle godine je troje mladih umrlo od posledica konzumiranja ekstazija tokom ADE festivala što je nešto što predsednik stranke smatra da bi u budućnosti mogli izbeći.

“Možemo sprečiti maloletnike da kupuju, pobrinuti se da ne bude prejakih pilula i edukovati ljude kako da smanje rizik prilikom konzumiranja ekstazija”, izjavio je Dirkjan Tils iz Mladih Demokrata.

Zanimljiva činjenica: Preko 500 000 ljudi, u Holandiji gde je marihuana legalizovana i može se slobodno konzumirati u lokalima predviđenim za to, je makar jednom u životu probalo ekstazi.

 

Izvor: PulseRadio

Avatar photo

Autor: Igor