Prvi put na balkonu Vječne Vatre, DJ Solomun i njegov nastup koji ulazi u istoriju!

 

Josip Vancaš i Karlo Paržik kada su projektovali zgradu na čijem se čelu nalazi spomenik Juraja Najthart-a nazvan Vječna Vatra, kao da su namenski postavili balkon okrenut ka gradu i napravili svojevrsnu binu za urbani amfiteatar budućnosti.

Danas skoro 80 godina nakon, u samom jezgru Sarajeva dogodiće se nastup za pamćenje. Prvi put na centralnom gradskom balkonu nastupiće muzičar koji je ispred svog vremena. Radi se o velikom čoveku i humanisti kao i planetarno popularnom DJ-u, Mladenu Solomunu, široj javnosti poznat kao DJ Solomun. 

Ovo je njegov četvrti dolazak u Sarajevo koji se našao na njegovoj zvaničnoj letnjoj ruti od 2015-te godine i postalo nezaobilazna tačka skoro svake godine. Odricanjem honorara u humanitarne svrhe u saradnji sa lokalnim organizatorima svake godine realizuje akcije podrške lokalnim udruženjima, omladinskim centrima, dečijim domovima i Sigurnoj kući u Sarajevu kojoj će i ove godine biti usmerena sredstva za revitalizaciju od prihoda sponzorstva u iznosu od 30.000 KM. Do sada je donirano 56.000 KM od prethodna 3 eventa.

Projekat inovativnog tima Klabike nakon 3 uspešne godine je prvi put prepoznat od strane lokalne institucije, a radi se o Turističkoj Zajednici Kantona Sarajevo. Na svojevrstan način organizacija ovako velikog nastupa u centralnom delu grada bez ulaznica, je zahvalnica Mladenu Solomunu od Turističke Zajednice KS za sve do sada učinjeno u svrhu podrške Bosni i Hercegovini, ali i pozicioniranju Sarajeva kao atraktivne destinacije na globalnoj mapi napredne muzičke industrije. 

Njegovi nastupi poput onoga u staroj luci Ibize u Španiji ili starom rimskom amfiteatru Théâtre antique d’Orange u Francuskoj su svojevrsne video razglednice koje su širom sveta pogledali 10-tine miliona ljudi i na određen način pokazuju kako svaka zemlja od sebe daruje najbolju lokaciju za ovog umetnika. Došao je red i na Sarajevo. Nakon turneje koja je počela u Londonu u aprilu sa 53 nastupa do sada, on stiže kući, da pokloni svojoj zemlji još jedan nastup što mnogi polako počinju zvati prvom letnjom verzijom Nove godine. 

Ukoliko ste imali priliku slušati Solomuna ili Vam je pak prvi put, ovo je događaj koji se ne propušta. Ne postoji bolji način da se kruniše zatvaranje 25-tog izdanja Sarajevo Film Festivala, na otvorenom pod zvezdama, u gradu koji se ovim eventom konačno okreće novim tokovima te se otvara  za budućnost razvoja kao jedne od najbrže rastućih novih destinacija u ovom delu Europe.

Pomno se biraju lokacije za njegov nastup i to je deo njegovog globalnog autorskog potpisa na iskustvo te noći. Iz tog razloga ovogodišnji nastup DJ Solomuna je planiran za 23.08.2019 u Sarajevu, u periodu od 23.30 do 02.00, sa ekskluzivnim after partijem po završetku nastupa.

Za više informacija pravac oficijalni facebook event klikom ovde.

 

Avatar photo

Autor: Igor