Prvo ime Belgrade Tehno Festivala: Ne propustite čuvenog Kobayu!

 

Bliži se drugi Belgrade Techno Festival i uzbudjenje raste kao i neizvesnost koja će imena nastupati 01. i 02. septembra na najlepšoj beogradskoj pozornici. Pa da počnemo!

Prvo ime koje vam predstvaljamo je stara kajla domaće tehno scene, veliki master produkcije Kobaya! Ne propustite jedinstvenu priliku da poslušate jednog od najtalentovanijih domaćih producenta.

Nenad Petrović – Kobaya iako je medju najmanje eksponiranim, dugo vremena jedan je od najtalentovanijih producenata domaće scene. Svoje muzičko obrazovanje započeo je još sa 6 godina pod uticajem oca koji je inžinjer obrade zvuka. Svoje prvo izdanje i veliki hit EP “Rosa Salvahe” izdao je 2004. za etiketu Marka Nastića “Recon Warriors” koja je tih godina bila u samom piku scene. Zatim je usledilo izdanje “Mafia Szlava” EP u saradnji sa Markom Nastićem, “Blackmail”, “Shibalizer” i “It’s all about hair cut” sa Recon Light etikete, U to vreme Kobaya je radio kao aktivan član Teshke Mashinerie uz Marka Nastića, Dejana Milićevića, Marka Milosavljevića, a takođe svoje mesto je pronašao u Bordel studiju pomenute ekipe kao producent i tehničar. U njegovoj produkciji nalaze se elementi koji se kreću od sci fi jazz-a i soul-a, do beskompromisnog tehna, dok se u njegovim DJ setovima može čuti savremena elektronika u rasponu od detroit house-a do brutalnog klupskog zvuka.

Ovaj talentovani mladić poslednjih godina dosta se povukao u ilegalu i nije često beležio nastupe pa je njegovo ponovno pojavljivanje na The Hard Code 100% Techno LTD dogadjaj obradovalo mnoge, pogotovo iskusne klabere. Neka od imena s kojima je tokom svoje duge karijere Kobaya delio DJ pult su: Cristian Varela, Marco Bailey, Ben Sims, Gary Beck, Luke Slater, Aleksander Kowalski, Mark Broom, Reeko, The Advent, Mario Berger, Speedy LTD, Boža Podunavac, Goran Kan.

Ne propustite jedinstvenu priliku da poslušate jednog od najtalentovanijih domaćih producenta! I ostanite uz nas jer ćemo uskoro objaviti još imena koja će nastupati na BTF-u!

 

 

Avatar photo

Autor: Igor