PRVO IZDANJE RUBIX FESTIVALA U PORTO MONTENEGRU: DJ DAMIAN LAZARUS, Francesco Tristano, John Malkovich, Morcheeba i drugi…

 PRVO IZDANJE RUBIX FESTIVALA U PORTO MONTENEGRU: DJ DAMIAN LAZARUS, Francesco Tristano, John Malkovich, Morcheeba i drugi…

Porto Montenegro će ovog leta, od 28. do 30. jula biti domaćin prvog RUBIX festivala, nastalog u saradnji organizacije Fešta i kompanije Adriatic Marinas. Festival će ujediniti ljubitelje muzike, umetnosti, teatra i tehnologije.

RUBIX će početi u velikom stilu, jer pravo iz Holivuda u petak, 28.jula na scenu Sinhro u Porto Montenegru stiže čuveni glumac John Malkovič (John Malkovich) i njegova “Paklena komedija”. Ovo je njegov prvi dolazak u Crnu Goru, a predstava „Paklena komedija“ koju će uz pratnju 25 članova orkestra ovaj glumac izvesti na velikoj sceni, pobrala je broje nagrade i priznanja širom sveta. Iste večeri, Puccini (Pučini) orkestar koji čine 24 muzičara, predstaviće svoje obrade legendarnih muzičkih hitova, u produkciji DJ-a Chris Young-a (Kris Jang) i agencije Deepsonar.

Drugog dana Festivala, 29.jula, uživo će nastupiti čuveni birtanski bend Morčiba (Morcheeba), nakon koga na scenu stiže Frančesko Tristano (Francesco Tristano), poznati virtuoz na klaviru, kompozitor i producent koji će prirediti spektakl spajajući koncertni klavir i elektronske zvukove. Iste večeri, Kotor Art će predstaviti projekat Vienna Calling sa članovima Bečke filharmonije.

Festival će trećeg dana, u nedelju 30.jula zatvoriti muzička zvezda, čuveni britanski DJ Damian Lazarus propraćen zvucima Jermenskog DJ-a Armen Miran-a.

Naravno, ovo je samo početak, još izvođača na Festivalu RUBIX biće predstavljeni u narednom periodu.

Festivalski prostor Sinhra sa pogledom na Bokokotorski zaliv pruža jedinstven ambijent za ovaj događaj. Najvažniji izvođači nastupaće na glavnoj „Sinhro bini“, koja će biti okružena ključnim zonama kao što su: izložbeni prostor, prostor za radionice, zona za opuštanje, tehnološki kutak i toranj sa pogledom na celokupan festival. Posetioci će tokom sva tri dana Festivala dana moći da uživaju uz tehnološke preformanse i audio-vizuelne efekte brojnih izvođača, ali i u mnogim radionicama i majstorskim kursevima kao što su grnčarstvo, 3D štampanje, oslikavanje tela, joga, ples, slikanje i jos mnogo toga.

Gurmani će imati priliku da probaju kulinarske specijalitete, degustiraju vina i prisustvuju  gastronomskim kursevima.  Izložbeni prostor na festivalu, biće rezervisan za skulpture i audio-vizuelna umetnička dela pružajući kreativno ispunjenje posetiocima različitih  interesovanja.

Porto Montenegro je prepoznat kao središte nesvakidašnjih kulturnih događaja i koncerata. Fešta je dinamična i inovativna organizacija specijalizovana za produkciju i dokumentovanje izuzetnih muzičkih događaja u Crnoj Gori. Zajedničkom saradnjom ovim Festivalom, kompanije žele da mapiraju Crnu Goru kao još atraktivniju multimedijalnu festivalsku destinaciju, koja spaja pozorište, tehnologiju, muziku i uopšte umetnost.

Karte za Festival mogu se naći na OVOM linku.

Avatar photo

Autor: Igor