Psychedelic/progressive Trance with ZYCE

Zyce je solo psychedelic/progressive trance projekat osnovan od strane Nikole Kozića. Posle godina nastupanja na gitari u rok i reggae bendovima, Nikola se pronašao u el. muzici i rođen je projekat ZYCE. Njegov debi album “Hyper Cube” je izdat 2008. za Synergetic records. Ubrzo posle toga počeo je da izdaje za neke od najjačih psychedelic/progressive Trance labela kao što su Spin Twist, Iboga, IONO Music, Blue Tunes.

Drugi album “Transgressive” je izdat za Spin Twist records u martu 2010. Posle ovog albuma Zyce je dobio priliku da nastupa na najvećim festivalima u Australiji, Brazilu, Meksiku, Portugalu, Izraelu, Nemačkoj, Francuskoj… Krajem 2010. Nikola je osnovao svoj vlastiti label pod nazivom “TesseracTstudio” za koji je izdao i svoj treći album “8 Cell” u saradnji sa Flegma projektom 2011 godine. Album je zauzeo prvo mesto na psyshop tabelama. Konačno četvrti i poslednji album simboličnog imena “Alignment” izdat je 21. decembra 2012.

 Nikola takođe učestvuje u nekoliko sporednih projekata kao što su: 

“ECTIMA” – projekat u saradnji sa Daliborom Delićem (aka Flegma). Jedinstven stil ovog projekta bi mogao biti opisan kao fuzija psychodelic zvuka sa mešavinom techno-a. Dva albuma su izdata za ovaj projekat.

“VERTEX” – projekat u saradnji sa Slobodanom Gaćešom (aka dj Merlin). Ovaj projekat predstavlja odličan spoj progressive house/trance-a i ambijentalnih chill out zvukova. Trenutno 2 albuma. 

“ORISON” – orison je još jedan projekat u saradnji sa Daliborom Delićem. Sa ovim projektom Nikola i Dalibor su želeli da vrate pravi progressive trance zvuk na scenu. Debi album je izdat krajem 2012. 

Za kraj, samo za vas Zyce – live set

 

 

Avatar photo

Autor: Igor