Publika do 29.februara može glasati za nagradu Ambasador elektronske muzike! Među 175 nominiranih je 9 projekata i izvođača iz Srbije

 Publika do 29.februara može glasati za nagradu Ambasador elektronske muzike! Među 175 nominiranih je 9 projekata i izvođača iz Srbije

Publika do 29. februara 2020. godine ima priliku online glasati za nagradu Ambasador, prvu specijaliziranu nagradu te vrste u regionu. Nagrada Ambasador se dodeljuje akterima elektronske scene za ostvarenja u proteklih godinu dana.

Za četvrtu nagradu Ambasador, 65 članova struke nominovalo je 175 projekata i izvođača iz regiona, a među nominovanima je 9 projekata i umetnika iz Srbije: u kategoriji najboljeg regionalnog festivala godine nominirani su EXIT (Novi Sad), Lovefest (Vrnjačka Banja) i No Sleep festival (Beograd),beogradski DJ Marko Nastić i novosadski DJ-i Reblok, Lag i Space Motion nominovani su za najboljeg regionalnog DJ-a godine,  a za najbolje klubove u regionu nominirana su dva beogradska kluba, Half i 20/44.

Za sve nominirane projekte i izvođače, sudionici i ljubitelji elektronske scene mogu glasati putem linka http://www.ambasador.hr/online-glasanje do 29. februara 2020. godine u 23:59 sati, a pobednike će proglasiti Nadzorni odbor po završetku glasanja. 

Svečana dodela nagrade Ambasador Elektronske muzike za ostvarenja u 2019. godini, koju organizuje udruga Klubska kultura, po prvi puta će se održati izvan Zagreba, u Pogonu kulture u Reci, 19. marta 2020. godine u sklopu „Mjeseca muzike“ kao deo programa Evropske prestolnice kulture.

Ambasador je više od nagrade, prerastao je u zajednicu od 300 profesionalaca okupljenih na svojevrsnoj platformi za poticanje novih projekata, programa i autora. Nagrada odaje počast najboljim festivalima, klubovima, glazbenicima i plesnim destinacijama, uključujući elektronsku muziku aktivno u centar kulturnih tokova Republike Hrvatske i čineći je prepoznatljivim segmentom vrijednim pažnje i institucionalne podrške.

Nagradu Ambasador podržavaju BURN Hrvatska, Ministarstvo kulture RH, Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, HDS-ZAMP i HGU/HUZIP.

Više informacija o Ambasador nagradi:

http://www.ambasador.hr/

https://www.facebook.com/ambasador.hr/

https://www.instagram.com/ambasador.hr

Ambasador 2018. kratki dokumentarni film 

https://youtu.be/bIrCMvGFFic.

Avatar photo

Autor: Igor