Jedno od žarišta No Sleep Festivala, koji se održava od 15. do 18. novembra na više lokacija u Beogradu, biće i svetski čuveni klub Drugstore, u kojem će u subotu, 17. novembra, nastupiti britanska techno zvezda u nezadrživom usponu ka vrhu – Randomer!

 

Jedno od žarišta No Sleep Festivala, koji se održava od 15. do 18. novembra na više lokacija u Beogradu, biće i svetski čuveni klub Drugstore, u kojem će u subotu, 17. novembra, nastupiti britanska techno zvezda u nezadrživom usponu ka vrhu – Randomer!

U ćaskanju pred No Sleep festival, Randomer nam je otkrio kakav set je pripremio za No Sleep jutro, kakav je njegov kreativni proces i šta je ključ dobre muzike!

Zdravo, Rohane! Uskoro stižeš na No Sleep festival i donosiš svoj neverovatni techno zvuk u poznati beogradski techno klub Drugstore. Kakva su tvoja očekivanja?

Čuo sam sjajne stvari o klubu Drugstore, a kako je u pitanju moj prvi nastup ikada u Srbiji, uzbuđen sam što sam pozvan!

S obzirom na to da je tvoj set je u nedelju ujutro, od 7 do 10 časova, kakav nastup možemo da očekujemo?

Zavisi od publike – u to vreme je ili opuštena, pa sve bude “brže i tvrđe”, ili ih moraš povesti na eksperimentalniji put. Biće to zabavan poduhvat!

Kada si prvi put shvatio da imaš talenta za muziku?

Nikada nisam imao taj momenat. Počeo sam da eksperimentišem sa pisanjem muzike u dvanaestoj godini i pretpostavljam da nisam prestao da sanjarim sve dok se san nije ostvario.

Na čemu radiš ovih dana? I kakvi su ti planovi za ostatak godine?

Izdajem sledeći EP “Headstrong” 5. decembra, zajedno sa Clouds, preko moje izdavačke kuće. Veoma sam uzbuđen povodom ovoga, jer su trake sjajno primljene od strane publike prilikom live nastupa.

Stalno stvaram novu muziku, ali treba mi vremena, jer uvek pokušavam da stvorim nešto drugačije. Retko koristim iste zvukove više od jednom, tako da svaki put stvaram novi svet.

Koji su neki od tvojih trenutnih favorita u muzici?

Clouds, Introversion, Airod i Tim Tama.

Ako bi dao jedan savet novim producentima, šta bi to bilo?

Naučite da stvarate dobre melodije. Učinite vašu muziku upečatljivom i više ljudskom, jer se 90% producenata ne bavi dovoljno ovim.

Nije ostalo još mnogo vremena do početka festivala, pa te nećemo više zadržavati. Imaš li neku poruku pred nastup, za fanove koji će doći da te čuju u Beogradu?

Biće vredno propuštanja doručka, vidimo se u Drugstoru!

U prodaji i dalje pojedinačne ulaznice za No Sleep festival!

Već u prvoj godini održavanja, No Sleep je prevazišao sva očekivanja, jer su trodnevni kompleti ulaznica za festival rasprodati. Takođe, usled ogromnog interesovanja koje vlada za No Sleep Festival, kako kod nas i u celom regionu, tako i među stranim posetiocima, već od prvog izdanja dolaze festivalski ljubitelji iz oko 30 zemalja sveta. Kompleti ulaznica biće menjani za narukvice koje omogućuju ulaz na sve žurke, a informacije o zameni vaučera za festivalske narukvice, kao i sve ostale korisne informacije nalaze se na sajtu No Sleep festivala.

Za one koji žele da idu na samo neku od ovih žurki, u prodaji su i dalje pojedinačne ulaznice od 1.590 dinara za četvrtak, odnosno petak, te 1.390 dinara za subotu u Velikom Hangaru, kao i od 690 dinara za petak ili subotu u Drugstoru. Ulaznice se prodaju na blagajnama prodajne mreže Gigstix.com širom Srbije i onlajn putem sajta Nosleepfestival.com. Ulaz za žurke u ostalim klubovima, za sve one koji nemaju festivalske narukvice, biće naplaćivan na ulazu, ukoliko kapacitet kluba ne bude bio popunjen.

No Sleep festival će biti održan od četvrtka, 15. novembra do nedelje, 18. novembra, na više lokacija u Beogradu, među kojima su Novi Hangar, Drugstore, 20/44, Marsh Open Space, Yugovinyl, Mladost Gadost, Gajba, Pržionica D59B i Mint. Pored Fatboy Slima, u Beograd stižu i Nina Kraviz, Cassius, Lee Burridge, DJ Tennis, Dax J, I Hate Modelsi, Agnes Aves, Alexi Perala, Francois X, Molly, Olof Dreijer, Randomer…

 

Avatar photo

Autor: Igor