Ravnoteža je poremećena

 

Živimo u čudesno složenom kosmosu. Vreme prolazi i još uvek se pitamo – zašto smo ovde? Odakle smo došli? Kako je sve ovo nastalo? Greška je nastala, kosmička ravnoteža je urušena, entropija je porasla, struktura se formirala simetrija i savršenost lom i haos i mi kao posledica, ako je muzika skriveni jezik duše onda je ples definitivno odgovor na sva kosmicka pitanja. Vidimo se na densfloru.

LINE UP:

Slobodan Živanović / Reanimator

DBDZ

George Eve / Audio Avantgarde

Luka Vuković & Ivan Radojević / 031 Republic

Žorža Klemansoa 22 (Francuska 54)

Klub KPTM – Klub s Dorćola

GEORGE EVE

 

George Eve – OL Part 1 by George Eve on Mixcloud

 

Rođen u Sofiji i publici poznat od 2004. godine, George Eve muziku smatra svojom prvom ljubavlju od malih nogu. Raznovrsnost uticaja koje upija prenosi u svoje eklektične setove, kombinujući i pažljivo birajući house i techno trake koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Rezident je nekolicine klubova u Sofiji i trenutno gradi svoj label Audio Avantgarde.

Slobodan Živanović

Od malih nogu pokazao interesovanje za elektronsku muziku, tako da je relativno mlad uplovio u DJ vode sa samo 16 godina sredinom 2008. godine. Kod lokalnog DJ-a je imao priliku da prvi put stane za par technics-a, sto ga je dodatno privuklo i motivisalo na dalji rad. Za njegov stil je karakterističan nizak bpm i sirova bas linija, a žanr mu se proteže od dub-a pa sve do deep techa.

U svojoj dugogodišnjoj karijeri imao je priliku da deli pult sa vrhunskim DJ-evima kao sto su Timika, Natasha, Tijana Kabić, Predrag Janus, Vid Marjanović, Luka Vuković, Ivan Radojević i mnogi drugi. Član je uspešnog DJ dua ‘Reanimator’ pod čijom je etiketom radio po mnogim klubovima, neki od njih su Šecer, Baraka, Svemirska Kafana, Geca, Kogo, Compressor.

Pošto nije mogao da se zaustavi na DJ-ingu 2012. godine odlučio je da se oproba i u produkciji. Preko 10 traka i remixa je izdato pod njegovim imenom a 2015. izdao je i prvi EP pod nazivom ‘Moon’ za label ‘Pick.sel records’ iz Moskve.

https://pro.beatport.com/artist/slobodan-zivanovic/448923
http://www.mixcloud.com/reanimatordjs/ 
http://soundcloud.com/slobodanzivanovic

031 Republic

Luka Vuković i Ivan Radojević krenuli su u stalnu potragu za savršenim zvukom još u ranom detinjstvu. Najbolji drugovi, odrasli u muzičkim porodicama, počeli su da otkrivaju jazz i rock pod uticajem očeva koji su zajedno svirali u jazz-rock bendu. Putovanje kroz ritmove i emocije koje donosi muzika počelo je veoma rano, pa se Luka oprobao kao bubnjar a Ivan kao bas gitarista.

Taj senzibilitet i kompletno muzičko poklapanje preneli su i na elektroniku, koju su otkrili u rodnom Užicu, a prvi nastup u malom lokalnom klubu dobijaju sasvim slučajno. Njihovo prvo igralište bilo je obojeno u funky techno, pod uticajem zvuka Kanzyanija, Varele, Umeka… S vremenom, setove usmeravaju ka snažnim, prepoznatljivim tech house i techno ritmovima koje obogaćuju plemenskim beatovima, groovy bas linijama, masnim i dubokim bojama i svedenim vokalima. Kao zaljubljenici u opremu, kojom su okruženi celog života, pasionirano skupljaju komade koje koriste prilikom nastupa. U svojim masivnim DJ setovima uvek eksperimentišu sa loopovima, semplovima i efektima, a specifični zvuk koji opisuju kao groovy tech house sa naglašenim perkusijama, generišu pomoću softvera i kontrolera.

Na bini se sjajno dopunjavaju i dele veliku strast koju prenose na publiku, a njihova ogromna harizma i pozitivna energija osvaja svaki prostor za ples, od klupskih žurki širom Srbije do najvećih festivala kao što su Exit, Love fest i Foam fest. Luka i Ivan su i među osnivačima organizacije ”031 Republic” koja predstavlja sinonim za klupsku scenu Užica, a postaje sve traženija i širom Srbije. Kao rezidenti na sopstvenim žurkama ugostili su velika svetska techno imena i delili DJ pult sa legendama među kojima su Silicone Soul, Umek, Valentino Kanzyani, Cristian Varela, Marco Bailey i drugi.

Radili su podršku i Der Dritte Raumu, Percu, Petru Dundovu… Luka se, dve godine zaredom, našao među finalistima prestižnog svetskog DJ takmičenja burn Residency gde je nastupao sa Adam Beyerom, Ame, Steve Bugom a bio je i laureat Converse DJ konkursa. Obojica se bave i muzičkom produkcijom i na putu su da ostvare plan o formiranju sopstvenog studija. Ovaj DJ dvojac sve jače osvaja srca publike širom zemlje, koja ne prestaje sa igranjem dok ne završe set, i tako potvrđuje činjenicu da se kotiraju među vodećim nadama domaće elektronske scene.

http://www.031republic.org/
http://www.mixcloud.com/ivan-radojevic/
http://www.mixcloud.com/lukavukovic750/

DBDZ

Sve je počelo aprila 2014. Grupa mladih istomišljenika koji jedni sa drugima sarađuju kroz druge muzičke projekte počinju da pronalaze sebe u elektronskoj muzici. Okosnicu DBDZ kolektiva čine Aleksa Ašanin, Dušan Lazović, Milovan Stojanović i Jovan Despot. Kao osnivači, grade studio od nule i daju život i pokretačku snagu jednom mladom kolektivu kroz tehno muziku.

Svoj prvi gig beleže u South Park baru – zatim kratkim serijalom žurki u Laici. Sele se u sada vec srušeni Inex Film i tamo hostuju dve žurke. Primećeni od strane većih imena sa beogradske DJ scene – beleže gostovanja na Techwrtak serijalu čiji je host prijatelj organizacije Predrag Janus.  Pult dele sa nekim od najvećih mladih nada i perspektiva ove scene – kao što su samLUDA, Depra, BiGFiLL. Zimsku sezonu uz Raleta i Vladu provode u Geci. Prvu zvaničnu klupsku rezidenturu beleže uz serijal Mednessday na kome dočekuju underground imena kao što su TKNO, Sugar Lobby i duo Meteora & Medenica.

Vreme transformacije počinje sa prvim rođendanom i prvim većim eventom hostovanim od strane samog kolektiva. Prvi rođendan proslavljaju u Geci, uz interesantan muzički koncept b2b setova i predstavljanje novog člana ekipe – Aleksandra Rajića. “Ideja je bila da uz nas 5 stane 5 vec afirmisanih DJ-eva beogradske scene koji su ujedno prijatelji organizacije. BiGFiLL, Depra, samLUDA, Sale L i Kris su bili naš izbor i žurka je prošla sjajno.”

Promo materijal je podeljen, dobar vajb stvoren i postavljeni su temelji za neke dalje momente. Ubrzo zatim, na inicijativu Dušana, kolektiv dobija šestog člana, Kristijana, koji donosi osveženje muzičkog koncepta kolektiva. Vrtoglavi uspon od tad je poznat celoj beogradskoj underground sceni. Rezidentura na novom mestu u Beogradu, Groznoj Deci i gostovanja nekih od najvecih imena iz cele Srbije, kao što su Luka Vuković & Ivan Radojević, Goya, LukaVI, Petar Cvetković su samo mali deo onoga što smo postigli ovog leta.

Sve to je krunisano gostovanjem prvog stranca, Davida Phera iz Berlina, čiji su zvuk pomno pratili od starta njihovog muzičkog obrazovanja. Rezidenturu su uspostavili i na Svemirskoj Kafani, nastupali u Watsu, Tapas Baru i stekli ime na sceni. Zimsku sezonu planiraju jako i definitivno ćemo ih slušati širom beogradskih klubova.

https://www.facebook.com/dbdz381?fref=ts

Za više informacija posetite oficijalni facebook event klikom ovde.

Avatar photo

Autor: Igor