REACT – najveći nezavisni tehno događaj godine

 

Da, došlo je vreme, vreme da se ponovo okupimo na najvećem nezavisnom tehno događaju godineREACT-u! Pre tri godine oni su počeli svoje muzičko putovanje kao Music Reactions, praveći žurke za prave ljubitelje elektronske muzikeljude poput nas! Četvrti nastavak “REACT 4: For people like us” događaja tradicionalno će se održati 5. Oktobra u klub Drugstore Beograd.

 

Ovogodišnje izdanje REACT-a donosi nam najveći broj umetnika koji će uzeti učešće na jednom od dešavanja u organizaciji MR-a do sada, ukupno 10: The Horrorist (Live), Umwelt, Ansome (Live), RAR, Betomeng, Rèdacs, 33.10.3402, Mangulica FM (Live), SAUD, Cuban Chamber of Commerce.

Po prvi put u Srbiji imamo priliku da slušamo jedinstvene live nastupe The Horrorista i Ansome-a, kao i ekskluzivni vinyl only DJ set Umwelta.

The-Horrorist-LIVE

The Horrorist aka Oliver Chesler jedan je od najpoznatijih i najvoljenijih stvaralaca elektronske muzike danas. Njegov senzacionalni live act je mešavina industrijskog i pank stava izraženog kroz synth-techno muziku. Oliver izvodi šou koji se kreće u rasponu od minimal i new wave traka pa sve do hardcorea, uključujući i sve između, ponešto za svakoga. Ipak, najveća vrednost Horroristovih live actova je interaktivnost koja dolazi sa umetnikom bliskim publici. Šou se sastoji od Oliverovog prodornog vokala, video projekcija, dram mašine i sintova. The Horrorist je jedan od onih jedinstvenih umetnika koji se retko pojavljuju, on je napravio veliki uticaj na svetsku scenu elektronske muzike i činiće to i dalje u godinama koje dolaze.

Umwelt

Ako se britanci mogu dičiti elektronskom muzičkom scenom u kojoj je Dave Clark glavna figura, onda se na francuskoj strani Kanala mogu podičiti da imaju Freda Ponceta aka Umwelta, talentovanog producenta i DJ emeritusa koji je  vrlo dobro poznat u andregraund krugovima još od 90ih. Fredova popularnost u Francuskoj i svetu poslednjih sedam godina raste na krilima njegove inspirativne produkcije i kvaliteta ekskluzivnih vinyl only DJ setova. Zvuk Umweltove produkcije i DJ setova može se opisati kao “dark electro” termin za koji je i sam Fred dao komentar: “Da, nije loš, možete dodati i dramatičan, dobar je. Volim mračne svetove unutar tema i atmosfere od kojih podilaze žmarci.

Ansome-LIVE

Promoter agresivnog i beskompromisnog tehna Ansome aka Kieran Whitefield karijeru je započeo nakon što je završio studije dizajna zvuka i muzičke produkcije na koledžu u Kornvalu, svom rodnom okrugu. Danas je u Britaniji i svetu poznat po svojim energičnim live nastupima i frekventnom upotrebom modularnih sintisajzera, kako u produkciji, tako i na nastupima. Ansome je jedno od glavnih imena koje se pominje kada je u pitanju tema modularnih sintisajzera. Dok nastupa možete videte samo njegovu glavu koja se povremeno pojavljuje između gomile kablova i lampica koje trepere. Kieran je veliki protivnik “upeglanogtehna, u elektronskoj muzici je počeo da se oseća “kao kod kuće” tek kada je počeo da producira svoje trake. I dalje retko sluša muziku, kako i sam ističe, najviše voli da je stvara.

 

Impresivna postava “REACT 4: For people like usMain Rooma je nešto što nikako ne bi smeli da propustite ako volite dark electro, industrial i agresivni  techno. Hedlajneri će biti podržani od strane Music Reactions rezidenta RARa, Betomenga i Rèdacsa, dok će u Black Roomu nastupiti: 33.10.3402, Mangulica FM (Live), SAUD i Cuban Chamber of Commerce.

 

5. Oktobar se približava, vreme je za REACT!

 

PRETPRODAJA KARATA

Tickets.rs : https://www.tickets.rs/program/react-4-1214

RA: https://www.residentadvisor.net/events/1293657

Avatar photo

Autor: Igor