REBEKAH – CRNO SRCE

 

Kao beg od svega lošeg što mladog čoveka može da snađe, pronašla je u muzici. Opčinjenost trakama i načinom na koji jedan DJ kontroliše masu ljudi, njihova osećanja i raspoloženja, probudilo je u njoj poriv da postigne sve što je ona sada. A sada je neko ko je neizostavan na svim velikim događajima, neko sa kime možete porazgovarati o svemu i neko kome se mnogi dive, jer muziku doživljava srcem, dušom i telom.  Zove se Rebekah i njena boja je crna.

Njena zainteresovanost za muziku počela je u klubu Q u njenom rodnom Birmingham-u dok je slušala Deep Dish-ov remiks pesme “Hideaway”, a svoje početke pamti još kada je sa 17 godina prvi put stala za pult, puštavši house muziku.  

Put do tzv. uspeha, odnosno put do onoga da radiš ono što voliš je bio trnovit kao i većini, ali sav trud i odustajanje od puštanja po klubovima samo zbog novca, isplatio se. Taj isti put sada je potpuno drugačiji.

Prvi EP pod nazivom “Voices” izdala je za FVF Records 2010. godine.

Elements 1” EP, koji je 2014. godine potpisala za sopstveni lejbl RBK, inspirisan je elementima vatre, vode, vazduha i zemlje.

Neki od njenih najistaknutijih EP-ova su “Black“, koji je 2011. godine potpisala za Naked Lunch lejbl, “Cycles“, za Liebing-ov CLR 2013. godine, kao i EP pod nazivom “Code Black” koji je 2017. godine potpisala za Soma Records.

2017. izbacila je svoj debi album “Fear Paralysis” za Soma Records.

Divi se izovđačima kao što su Dave Clarke i Jeff Mills, a iza nje su mnogobrojni festivali na kojima je nastupala sa najvećim imenima ove industrije.

My Heart Bleeds Black” je njen najnoviji EP koji je potpisala za Mord Records čiji je vlasnik Bas Mooy.

 

 

Rebekah je poznata po svojim hybrid setovima. Pušta na Traktor-u, na kom obično koristi sva 4 kanala, a pošto je ljubitelj retro zvuka 90-tih u svoj setup dodala je i Korg Volca Bass, kako bi trakama koje pušta dodala više basa i retro zvuk koji voli, dok trake upotpunjuje perkusijama koje ubacuje sa Roland Aira TR-8 semplera.

Za Chris Liebing-ov CLR izbacila je podcast, a nedugo nakon toga, dobila je poziv da snimi i započne novu seriju mikseva pod nazivom “Mind Sets”.

U Black Room-u puštaće DJ Soulseek i Max Abysmal, dok domaći lineup sačinjavaju Mihajlo, Filip Xavi i Alexandar Ivkovic. Organizacija HEAR IT. FEEL IT. MOVE IT. omogućila nam je ovaj dugo očekivani događaj. Za sve one koji vole sirovo, Rebekah servira poseban set u klubu Drugstore 13. Aprila.

Ovaj petak 13. je vaša srećna noć.

 

Avatar photo

Autor: Igor