Red Bull Music Academy slavi 18. rođendan u Montrealu

 

Montreal je izvrstan izbor za događanje ovog tipa, prvenstveno zbog svog izraženog afiniteta prema svim vrstama umetnosti. Što se tiče muzičke kulture, poznat je po svojoj značajnoj jazz tradiciji, središte je kanadske hip hop scene i ponosi se raznim polifonim zvukovima, oddeep housea, disco muzike i kanadskog techna pa sve do space duba, electro rapa i eksperimentalnog indie rocka.

Neki od najuticajnijih muzičara na ovim prostorima svakako su Oscar Peterson, Leonard Cohen, Rufus Wainwright i Arcade Fire. Osim njih, mnogi drugi izvođači svojim su velikim uspesima i radom izvan zadanih okvira uspeli da vinu Kanadu u sam vrh muzičke scene. Red Bull Music Academy ponovno će otvoriti svoja vrata svima koji žive u svetu muzike. Prijave počinju 18. januara i traju do 7. marta. Sve potrebne informacije možeš pronaći na službenoj www.redbullmusicacademy.com stranici.

Prijavi se i postani deo izvrsne muzike, inspirativnih predavanja i kreativnih radionica te sa još 40 učesnika učestvuj u neograničenom stvaralaštvu globalno poznatog muzičkog fenomena.

Avatar photo

Autor: Igor