Rejv vas čini srećnijima, zdravijima i uspešnijima!

 Rejv vas čini srećnijima, zdravijima i uspešnijima!

Više od polovine Britanaca iskusi da im se koža naježi tokom zabave uživo, a oni koji to čine su uspešniji, prema naučnoj studiji…

Prema naučnoj studiji Barclaycarda, ljudi koji iskuse naježivanje tokom zabave uživo formiraju jače odnose, uspešniji su, srećniji i zdraviji od onih koji to ne čine.

Studija, koju je vodio Matthew Sachs, istraživač sa Univerziteta Harvard, uz Robina Murphyja, profesora eksperimentalne psihologije na Univerzitetu u Oxfordu, otkrila je da više od polovine Britanaca iskusi naježivanje tokom zabave uživo, a oni koji osećaju zimicu imaju tendenciju da budu uspešni – postižu više ocene i zarađuju 12% više od onih koji to ne čine.

Istraživanje je održano 2018. na festivalu Reading & Leeds, a u studiji su učesnici gledali nastup uživo dok su nosili uređaj za praćenje kako bi testirali svoje fiziološke reakcije, uključujući otkucaje srca i kretanje na muziku. Istovremeno je sproveden niz psihometrijskih testova kako bi se otkrilo ko doživljava ‘trenutak naježivanja’ i šta to govori o vama.

Govoreći o istraživanju, Murphy je rekao: Fenomen naježivanja nas je intrigirao dugi niz godina, a mogućnost testiranja učesnika u živom okruženju zasigurno je dala nešto posticaja za razmišljanje.

“Rezultati Barclaycard studije prvi su koji pokazuju različite crte ličnosti koje karakteriziraju ljude koji doživljavaju naježivanje. Dokazi takođe sugerišu da istinska povezanost sa zabavom uživo i naježivanje utiče na naš celokupni osećaj dobrobiti i raspoloženja.”

IZVOR: Klubskascena.hr

Avatar photo

Autor: Igor