Rejver izgubio život na Techno Parade-u

 

Sam koncept rodio se na tlu Nemačke, ali u Francuskoj se ukorenio baš kao znak otpora po otkazivanju “Polarisa” jer su se vlasti bojale implikacija ove nove muzičke scene koja je navodno bila povezana s zloupotrebom droga i izgredima. Tako je od 1998. oformljen Technopol sa ciljem da vrati muziku na ulice i u poslednjim godinama kulturna klima se promenila pa je događaj na koji su nekada lepili etiketu nepoželjnog postao onaj koji finansijski podupire i MInistarstvo Kulture.

 
Sa snažnim naglaskom na jedinstvo kroz muziku i brisanje političkih, kuturnih i rasnih granica, podupirali su svakojake globalne ciljeve, a ovogodišnje 17.  izdanje nazvano je “U srcu ritma”. No na žalost po prvi put od početka održavanja jedno srce okruženo ritmom je zauvek prestalo kucati.

alt

 
 
21-godišnji mladić život je izgubio padom sa 25-metarskog kipa koji stoji u centru Place de la Republique kao simbol slobode, na koji se penjao kako bi imao bolji pogled. Mladićevo ime nije pušteno u javnost. Iako je organizacija bila odlična i svuda su bile postavljene jedinice hitne pomoći kako bi se priskočilo u pomoć partijanerima koji bi to mogli trebati ovoga puta ni instantna reakcija i evakuacija nije mogla spasiti život. 
 
Predsednik TechnopolaTommy Vaudecranne, vidno šokiran je rekao kako se tragična nezgoda dogodila u subotu kada su muzički kamioni već otišli i kako Technopol šalje iskreno saučešće roditeljima i prijateljima preminulog. Koliko god dobro organizovan party, koliko god mera sigurnosti, nezgode će se događati. Molimo vas da donosite pametne odluke i da ne riskirate svoj život ili onaj svojih supartijanera. Ostanite nam rasplesani i sigurni.
 
Donosimo i video događaja koji je uznemirujućeg sadržaja, pa savetujemo da ga možda ipak preskočite i uzmete ovu vest samo kao upozorenje. Nešto više uzmemirujuće fotografije događaja, za koje se nismo osećali ugodno postavljati, možete pronaći ovde. Nadamo se da ovaj tragični gubitak života neće biti uzaludan već da ćće poslužiti kao alat koji će sprečiti druge nezgode.
 
 
 
 
Izvor: KlubskaScena
Avatar photo

Autor: Igor