Roots Alternative 1st Birthday

 

Organizacija Roots Alternative iz Niša slavi svoj prvi rođendan 23. aprila u do sada ne korišćenom magacinu “FABRIKA”, koji će biti uređen specijalno za ovu priliku! Gosti koji će upriličiti ovaj događaj su Forest People (BiH), Kristina Lalić (Beograd), Sayyed Bandar (Novi Sad) i dj-evi ispred organizacije Reel i Miloš Ilić. Početak je zakazan za 22h!

 

FOREST PEOPLE / PLANET RHYTHM / BiH

————————————————————
https://pro.beatport.com/artist/forest-people/85940
https://soundcloud.com/forest-people
http://www.residentadvisor.net/dj/forestpeople
https://www.residentadvisor.net/record-label.aspx?id=10183
https://www.facebook.com/parabola.rec.9/

Forest People je pseudonim mladog di dzeja i producenta iz Bosne i Hercegovine, Dragana Lakica, gde je ključna figura kada se priča o tehno muzici. Planet Rhythm, Driving Forces, Tic Tac Toe, Credo samo su neke od platformi koje su lansirale njegovu muziku. “Produkcija muzike je moja strast a za mene najlepša forma izraza je prezentovanje autorskog rada” kaže Dragan. Nastupao je u skoro svim većim evropskim zemljama poput Nemačke, Francuske, Austrije, Holandije, Portugala, a lista je sve duža i duža. Svakog dana dobija sve vise podrške od figura kao što su Adam Beyer, Laurent Garnier, Dave Clarke, Alex Bau. Forest People stoji iza svoje mračne, prljave i duboke vizije tehna. Klubovi kojima su odzvanjali Draganovi autorski setovi izmedju ostalih su : Tresor (Berlin), Kantine Am Berghain (Berlin,) Mamma Club (Lisbon), Respublica (Bordeaux), Panama (Amsterdam), Le Pigallion (Paris).

KRISTINA LALIĆ / NAKED LUNCH / BEOGRAD
—————————————————————–
https://www.facebook.com/kristinalalicofficial/
https://soundcloud.com/kristinalalic
https://www.mixcloud.com/kristina/

Rodjena 1981. godine Kristina Lalic preselila se iz Kanade za Beograd. Muzika je bila njena ljubav i strast od malih nogu.
Odrastanje u muzickoj porodici okruzena razlicitim zanrovima muzike, u ranim 90-im Kristina se zaljubila u elektronsku muzicku scenu i di dzejing. Pored svog rada na televiziji kao organizator produkcije Kristina pocinje da radi kao tonac i muzicki urednik na regionalnoj radio stanici. Ideja za njenu sopstvenu radio emisiju realizovana je u septembru 2005. godine postavsi autor i voditelj emisije “Belgrade Clubbing”, predstavljajuci predstojeca izdanja razlicitih zanrova elektronske muzike, DJ intevjua i takodje informacije o klubskom zivotu u Beogradu. “Belgrade Clubbing” stekao je regionalnu slavu. Odlucivsi se da nakon svake emitovane emisije napravi mix pod imenom “Essential Tracks of the Week” sa podrzanim trakama nakon odredjenog vremena stice i internacionalne slusaoce. Emisija je uspesno emitovana do Septembra 2010. godine kada je Kristina odlucila da se fokusira na DJ-ing i preuzme prve korake u produkciji. 
Njeno aktivno ukljucivanje u elektronskoj muzickoj sceni zapocela je 2009. godine u Beogradu, razvijajuci i usavrsavajuci se radeci DJ setove u lokalnim klubovima. Njeni prvi mixevi emitovani su na Frisky i Proton radiju nakon toga usledila su mnoga gostovanja. Njena izdanja nasla su se na etiketama kao sto su Naked Lunch, Gain Records, Start Records. Radila je sa cenjenim di dzejevima kao sto su Ambivalent, Shinedoe, Anja Schneider, Richie Hawtin, Luigi Madonna, Cristian Varela, Len Faki izmedju ostalih. Kristinini setovi su energicni, stapaju Detroit, minimal i groovy techno.

SAYYED BANDAR / LATE NIGHT CONSUMPTION / NOVI SAD
————————————————————————————
https://soundcloud.com/sayyedbandar
https://www.mixcloud.com/bandjursayyedshow/
https://www.residentadvisor.net/dj/sayyedbandar

Sayyed Bandar nam dolazi iz Novog Sada. Poznat je po iznenađujuće energičnim nastupima i po hipnotisanju publike svojim nepredvidljivim prelazima, doprinoseći time sasvim novu dimenziju underground klubskoj sceni. U poslednje vreme istaknuti žanrovi u njegovim nastupima su industrial, dark i dub techno. Šta posebno ističe ovog DJ-a od ostalih je njegov jedinstven pristup muzici. Pored očekivanog umetničkog, takođe ima i inženjerski pristup. Studirajući i istraživajući digitalnu obradu signala (DSP tehnologije), kreirao je svoje efekte koji se oslanjaju na matematičke proračune. Takođe je domaćin veoma uspešnog podcast-a nazvanog Digging Into Reality gde je ugostio razne internacionalne izvođače. Uspešno je sarađivao sa velikim imenima na techno sceni poput: Lag, Filip Xavi i mnogim drugim. Od istaknutih nastupa je ubeležio: Tresor u Berlinu, Exit Festival 2015, klub Drugstore u Beogradu i klub Tunnel u Novom Sadu.

Miloš Ilić / RA / NIŠ
Reel / RA / NIŠ

……………………………………………………………………………………………………

Karte u pretprodaji po ceni od 400rsd možete kupiti od četvrtka 7. aprila do petka 22. aprila (dakle na dan žurke ih nece biti) u ZlaShtek & caffe “Gnezdo” ili na brojeve telefona:
064-446-46-44
062-187-24-29
061-549-47-54
dok će na ulazu cena karte biti 600rsd.

Avatar photo

Autor: Igor