ROOTS MANUVA, HORACE ANDY, DAWN PENN I NIZ VOKALA PRIDRUŽUJU SE 20-ČLANOM OUTLOOK ORKESTRU U ARENI

 

20-člani Outlook Orkestar, koji čine neki od najboljih britanskih instrumentalista, svoju muzicku magiju doneće u pulsku Arenu 6. septembra, na otvorenje 10. Outlook festivala.

U sredu 6. septembra, uz nastupe grime ikone Dizzee Rascala i majstora trip-hopa DJ Shadowa, orkestar oformljen povodom velikog jubileja festivala, u 100 minuta odsviraće obrade hitova sa plesnih podijuma i sound systema širom sveta. Najbolji britanski instrumentalisti ovom su prilikom pozvali i članove Zagrebačke filharmonije. Živoj instrumentalnoj pratnji, na mikrofonima će se pridružiti neki od najvećih vokala i MC-ja iz sveta hiphopa, grimea, reggaea, garagea, drum and bassa i dubstepa poput Horace AndyaRoots ManuveDawn PennCongo NattyaPharoahe Moncha i mnogih drugih.

 

Roots Manuva, trenutno jedna od najzanimljivijih muzickih snaga u Velikoj Britaniji i headliner festivala koji će nastupiti i na tvrđavi Punta Christo, rado je prihvatio poziv Orkestra da otvori veliko slavlje u Areni. Prepoznatljiv vokal Horace Andyja, stalnog saradnika Massive Attacka, opet ćemo slušati u Areni nakon prošlogodišnjeg sjajnog otvorenja Dimensions festivala. Prvi put u Hrvatsku, kao gošća Outlook festivala, stiže prava reggae kraljica – Dawn Penn. Poznata po svom hitu You Don’t Love Me (No No No) sa svojih 65 godina i dalje oduševljava energijom i glasom. Pharoahe Monch, nominovan za Grammyja već je dve dekade na čelu lirskih inovacija u repu, a u Pulu dolazi direktno iz rodnog New Yorka. Mikrofona će se prihvatiti i Loyle Carner, nova britanska hip hop nada. Uz njih nastupiće i kralj junglea Congo Natty, veterani grimea Newham Generals i Flowdan, drum and bass princeza mekanog vokala Ruby Wood. Pred publikom u Areni velike hitove bass sveta izneće još i Nãnci i Phoebe, Killa P, Akala, Foreign Beggars, Jehst, Jenna G, MC Jila (Gentleman’s Dub Club).

 

Outlook Orkestar čine neki od najpoznatijih britanskih muzicara, uključujući dva bubnjara te proširenu ritam sekciju, veliku gudačku i duvačku sekciju. Orkestru će se na pozornici Arene pridružiti članovi Zagrebačke filharmonije, jednog od najboljih simfonijskih orkestara u Zagrebu i Hrvatskoj sa tradicijom dužom od 140 godina. Orkestrom će dirigovati nagrađivani kompozitor Tommy Evans, pokretačka snaga iza bendova Submotion Orchestra i Gentleman’s Dub Club. Legendarni producenti Adrian Sherwood i Mad Proffesor ”začiniće” muziku svojim živim dub miksom i efektima.

Veliko slavlje prve dekade Outlook festivala nastavlja se na tvrđavi Punta Christo do 10. septembra, uz najveća imena iz sveta dubstep, jungle, dub, drum and bass, hip-hop muzike.

Naslovna fotografija: Sam Neill

Regionalne festivalske ulaznice po ceni od 660kn i ulaznice za Outlook Arenu po ceni od 240kn mogu se kupiti putem Entrio sistema te na prodajnim mestima siromm Hrvatske.

 

 
Avatar photo

Autor: Igor