RUDIMENTAL OSVOJIO BRITANSKU TOP LISTU

Britanski sastav Rudimental našao se na prvom mestu jedne od najvažnijih svetskih muzičkih top listi “UK Top Chart” sa pesmom Waiting All Night“, ostavivši iza sebe Daft Punk i Justin Bibera. Ovo je drugi put da su osvojili ovu listu, nakon hita „Feel The Love“ iz 2012. godine.

Veliki uspeh zvezda UK bass scene još više dobija na značaju kada se uzme u obzir činjenica da su prvo mesto osvojili na glavnoj britanskoj singl listi, a ne na listi koja se bavi samo elektronskom muzikom. Rudimental su iza sebe ostavili uvek popularnog Justina Biebera, koji je drugom mestu liste, Daft Punk su treći, a nadmašili su i Pink, Pitbulla i Christinu Aguileru, kao i novi hit korejske senzacije, Psy-a.

Pesma Waiting All Night je nastala iz saradnje sa pevačicom Ellom Eyre, a ukupna prodaja singla u prvoj nedelji od izdavanja je bila preko 107.000 primeraka. Član sastava Rudimental, Piers Aggett se zahvalio fanovima:
 
Vau! Hvala svima vama koji ste nas podržali, sve vas volimo! Ovo je nestvarno!“ Veliku pažnju javnosti privukao je i spot za ovu numeru koji opisuje istinitu životnu priču Kurta Yeagera, ekstremnog vozača BMXa, koji se nakon nesreće i gubitka noge uspešno vratio sportu koji voli.

Sastav Rudimental ćemo imati prilike da vidimo na ovogodišnjem EXIT Festivalu, gde će nastupiti u okviru X-Bass Takeover programa u eksluzivnom izdanju uživo sa bendom. Njihov Live performans je nekarakteristična verzija živog izvođenja ove vrste muzike i kao takav, biće pravi spektakl za publiku. Rudimental će tokom nastupa na glavnoj bini festivala predstaviti hit „Waiting All Night“ kao i materijal sa svog debi albuma Home“ koji izlazi krajem aprila.

U iščekivanju gostovanja na EXIT-u, poslušajte hit sa prvog mesta britanske top liste singlova:

Rudimental  – „Waiting All Night“

Avatar photo

Autor: Igor