Sarajevo zablistalo na 5. izdanju Garden of Dreams Festivala!

 Sarajevo zablistalo na 5. izdanju Garden of Dreams Festivala!

Završeno je peto izdanje jedinstvenog muzičkog spektakla – Garden of Dreams Festivala, koji je okupio veliki broj ljudi u srcu Sarajeva tokom dva nezaboravna dana, na tri različita događaja.

Ovaj festival, koji se sve više etablira kao jedan od najznačajnijih kulturno-muzičkih događaja u BiH i regiji, donio je neverojatnu kombinaciju različitih muzičkih stilova i kultura, uz istinsku strast za umetnošću i kreativnošću.

Prvi dan festivala odisao je energijom lokalnih i regionalnih zvijezda koje su zapalile binu u Kampusu Univerziteta u Sarajevu. Regionalne i lokalne zvezde Velahavle, Who See, Artan Lili i Vojko V pružili su neverojatne nastupe koji su publiku ostavili bez daha. Kruna večeri bio je Tom Odell, svetski poznati muzičar koji je svojim emotivnim izvedbama oduševio prisutne. Kiša koja je padala nije pokvarila raspoloženje, već je samo dodala poseban šarm ovom događaju.

Pogledajte nastup Tom Odella klikom ovde

Drugi dan festivala bio je posvećen elektronskoj muzici i doneo je euforiju plesa i nezaboravnih trenutaka. Domaći i inostrani izvođači poput Ame, Chris Liebing, Woo York i Recondite pokazali su svoje majstorstvo za DJ pultom, stvarajući nevjerojatnu atmosferu koja je trajala do zore. Publika je uživala u svakom trenutku, prepustivši se ritmu elektronskih nota.

“Naš cilj je bio stvoriti festival koji će oživeti Sarajevo kao regionalni centar muzike, kulture i umetnosti. Garden of Dreams Festival je mesto gdje se muzika, kultura i kreativnost stapaju, stvarajući neponovljivo iskustvo za sve posetioce.”izjavili su organizatori Garden of Dreams Festivala.

Garden of Dreams Festival nije samo mesto za muziku i zabavu, posetioci festivala doživeli su spoj muzike, kulture i kreativnosti na jednom mjestu. Garden of Dreams Festival je postao prepoznatljiv simbol Sarajeva kao grada koji se hrabro bori protiv izazova i nastoji postati magnet za umjetnike i kreativce iz cijelog svijeta.

„Hvala svim ljudima koji su bili na Festivalu, bez vas sve ovo ne bi imalo smisla. Hvala svim našim sponzorima koji nas prate godinama Red Bull, Heineken, Jägermeister, Cupra, Sara, Kiseljak, Eronet, Gazzda. Hvala Univerzitetu Sarajevo, Ambasadi kraljevine Holandije, Francuskom Institutu u BiH, Ministarstvu Kulture i sporta Kantona Sarajevo, Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo, Općini Centar, Općini Novo Sarajevo na podršci i saradnji. Posebno hvala Ministarstvu unutrašnjih poslova. Garden of Dreams Festival nastavlja svoju misiju, vidimo se naredne godine na još većem i boljem festivalu.“ – za kraj je izjavio Renad Čelik, jedan od osnivača Garden of Dreams Festivala. 

Avatar photo

Autor: Igor