Satori pred večerašnju premijeru koncertnog filma povodom Dana Evrope: Video s Golupca je neverovatan, jedva čekam da ga vidi ceo svet!

 Satori pred večerašnju premijeru koncertnog filma povodom Dana Evrope: Video s Golupca je neverovatan, jedva čekam da ga vidi ceo svet!

Pred večerašnju premijeru koncertnog filmaSatori na tvrđavi Golubac: Zvuci prošlosti, povodom Dana Evrope, ovaj proslavljeni holandski umetnik poručuje da su utisci sa snimanja neverovatni, da ga je Golubačka tvrđava osvojila svojim duhom i istorijskim nasleđem, kao i da na ovaj važan dan slavimo mir i jedinstvo. Reakcije fanova na tizer koncertnog filma su jednako entuzijastične, a taj video, koji donosi samo delić muzičkog putovanja s Golubačke tvrđave, do sada ima više od 200.000 pregleda! Premijera koncertnog filma biće održana večeras u 20:00 časova u beogradskoj Kombank dvorani i novosadskoj Areni Cineplex, u okviru 49. izdanja FEST-a. Odmah zatim počeće i globalni prenos na zvaničnim Facebook stranicama EXIT festivala, Delegacije Evropske unije u Srbiji i Beatporta, i to u 20:21, dok će u 22:50 snimak biti emitovan na drugom programu RTS-a. Koncertni film je nastao u okviru projekta InfinitX, koji zajedno realizuju Delegacija EU u Srbiji i EXIT festival. 

Satori neizmerno ceni balkansku etno muziku, a tu ljubav preneo je u izvođenje koje ćemo večeras imati prilike da čujemo. „Jedva čekam da ceo svet vidi koncertni film i naš šou, koji je inspirisan mitovima koji prate istoriju Tvrđave. Dok sam stvarao muziku tamo, imao sam osećaj da putujemo kroz vreme. Bilo je nestvarno. Imao sam zadovoljstvo da pogledam film, video je neverovatan, podsetio me na seriju Game of Thrones! Exitov tim je zaista uradio neverovatan posao. Čast mi je što će film biti prikazan danas, 9. maja, kada se promoviše mir i jedinstvo na našem kontinentu“, rekao je Satori.

Koncertni film i nastup s Golubačke tvrđave su ujedno i najava novog Satorijevog albuma u Exitovoj produkciji, kojim će svetu predstaviti srpsku i balkansku tradicionalnu muziku u modernom aranžmanu. Na setu je specijalna gošća iz Srbije bila pevačica i glumica Milica Majstorović. Zahvaljujući inspirisanim izvođačima i uigranom video timu, „Satori na tvrđavi Golubac: Zvuci prošlosti“ ulazi u sam vrh lokacijskih videa koji se mogu pronaći na svetskoj sceni, što potvrđuju i Satorijevi utisci. Svemu tome neizostavno doprinosi monumentalna Golubačka tvrđava, smeštena na obali Dunava i na samom ulazu u Đerdapsku klisuru, koja je nedavno rekonstruisana. Obnova je trajala skoro pet godina, uz veliku finansijsku podršku Evropske unije.

Avatar photo

Autor: Igor