SEA STAR FESTIVAL ZAOKRUŽIO PROGRAM! Uz Iggy Azalea, Amelie Lens i Dubiozu Kolektiv, premijerno u Hrvatsku stiže i Konstrakta!

 SEA STAR FESTIVAL ZAOKRUŽIO PROGRAM! Uz Iggy Azalea, Amelie Lens i Dubiozu Kolektiv, premijerno u Hrvatsku stiže i Konstrakta!

Sea Star, prvi veliki hrvatski muzički festival koji će biti održan nakon dvogodišnje pauze, finalizovao je svoj program.

U umašku lagunu Stella Maris 27. i 28. maja stižu neke od vodećih svetskih zvezda, kao što su hip hop superstar Iggy Azalea, zatim tehno kraljica Amelie Lens, platinasti hitmejkeri Meduza i Topic, italijanska DJ-ica Adiel, i vodeći regionalni izvođači, među kojima su Dubioza kolektiv, Senidah, Buč Kesidi, Umek, Vojko V, z++, Grše, Bore Balboa, i mnogi drugi. Njima se danas pridružilo i trenutno najtraženije muzičko ime regiona. Na glavnu binu premijerno i ekskluzivno stiže Konstrakta, na svoj prvi nastup u Hrvatskoj!

Sea Star je ujedno i događaj koji označava početak festivalske sezone u regionu. Zbog ogromnog interesovanja publike iz celog regiona i Europe, cene aktuelnih festivalskih ulaznica od 4.200 dinara na snazi će biti najkasnije do 4. aprila, do kraja dana!

SEA STAR FESTIVAL 2022 | Full Lineup Reveal

Prošle godine EXIT je bio prvi veliki festival na svetu i jedini u Evropi koji je održan od početka pandemije, a energija koja je tom prilikom oslobođena pamtiće se ceo život. Nastavljamo ispisivanje festivalske istorije i sa Sea Starom ovog maja, koji će biti prvi veći festival u Hrvatskoj nakon dvogodišnje pauze. Ponosni smo što smo uspeli da osiguramo izuzetno snažan program, koji ide u korak sa svetskim muzičkim trendovima, i uvereni smo da više desetina hiljada fanova i sve nas očekuje najbolji Sea Star do sad“, izjavio je Dušan Kovačević, osnivač i direktor Exitove festivalske grupacije.

Ana Đurić Konstrakta srpska je muzičarka, koja je atipičnim zvukom pesme „In Corpore Sano“ nadmašila konkurenciju na Beoviziji i predstavljaće Srbiju na Evroviziji. Već mesec dana ne prestaje da oduševljava i publiku i medije na našim prostorima, a potvrda nastupa na Sea Staru stigla je u nedelji kad je dostigla prvo mesto hrvatske Billboard liste i sve regionalne You Tube trendove!

Onima koji nisu ranije pratili njen samostalni rad donela je potpuno osveženje i autentičnost, ali i začuđenost nad njenim stvaralaštvom. „In corpore samo“ je deo projekta Triptih, u kojem su i pesme „Nobl“ i „Mekano“, a autorka svih tekstova je Konstrakta. Triptih, osim društveno angažovanih poruka, donosi i vizuelni koncept koji je takođe osmislila Ana Đurić, uz Maju Uzelac i Anu Rodić. 

Svoju samostalnu karijeru Konstrakta je započela 2019. godine pesmama „Žvake“ i „Neam šamana“, koje prate izuzetno originalni i zanimljivi video spotovi. Ana Đurić poznata je pre svega kao članica grupe „Zemlja gruva“, koja je izbacila veliki broj hitova, kao što su „Najlepše želje“, „Đango“, „Nisam znala da sam ovo htela“ i mnoge druge. Zemlja gruva je bila i predgrupa na koncertu Amy Winehouse u Beogradu, a nastupali su i na EXIT festivalu u Novom Sadu.

A zašto Konstrakta? Prema njenim rečima, ovaj pseudonim znači „racionalno emocionalna“ i uklapa se u to što svoje rime stvara matematički i često konstruše nove reči dok piše pesme. Svoje matematičke proračune Konstrakta genijalno pretače u tekstove, a povodom svog dolaska u Umag poručila je: „Jako mi je drago da baš na Sea Staru, festivalu koje je deo EXIT muzičke porodice, i u Hrvatskoj imamo naš prvi nastup kao Konstrakta. Nadamo se da će nas more podržati u našoj daljoj karijeri!“

Sea Star je, uz Konstraktu, zaokružio i svoj trep/hip hop i tehno program. Uz ranije najavljene Iggy Azaleu, Senidah, Vojka V, Kuku$, Buntai i z++,u lagunu stiže superjaki regionalni geng, koji čine Grše, Bore Balboa, 30Zona, Mimi Mercedez, Muha, Tam, Alokin, Rasheed i Trapless. Techno in paradise ekipu u Umagu će činiti headlineri Amelie Lens i Umek, kao i Adiel, Brina Knauss, Farrago, Insolate, Tijana T, Alex Ranerro, Amor, Andrea Ljekaj, Borut Cvajner, Bronski, Herya, Makarun, Marcel, Marin Biočić, Soulfreq i Virgin Helena.

PROMOTIVNE ULAZNICE DO 4. APRILA!

Zbog ogromnog interesovanja publike iz celog regiona i Evrope, cene festivalskih ulaznica na snazi će biti najkasnije do 4. aprila, do kraja dana! U prodaji su festivalske ulaznice po promo ceni od 4.200 dinara, uz uštedu od 30 odsto. Kompletna ponuda ulaznice i smeštaja je na Ulaznice sekciji zvaničnih stranica festivala.

Sve ulaznice, smeštaji i prevozi za Sea Star dosad kupljeni na zvaničnim prodajnim mestima važe i za izdanje 2022. godine. 

Avatar photo

Autor: Igor