Septembar u Barutani uz Hernana Cattanea, Folamoura, Kollektiv Turmstrasse i mnoge druge izvođače!

 Septembar u Barutani uz Hernana Cattanea, Folamoura, Kollektiv Turmstrasse i mnoge druge izvođače!

Kraj osme sezone letnjeg kluba Barutana uz internacionalne zvezde elektronske scene, ljubitelji klupskog zvuka uživaće u širokom muzičkom spektru, od fanka, diska i hausa, preko progresiva, pa sve do minimala i tehna.

Prvi petak septembra meseca obeležiće tradicionalni beogradski nastup apsolutne legende progresiv scene, Hernana Cattanea i njegovog kolege italijana Graziana Raffe. Za domaću podršku te večeri zaduženi su Aćim i Igor D.

Hernan Cattaneo

„Želim da se zahvalim publici u Srbiji koja me podržava godinama od mog prvog dolaska početkom 2000 -ih do danas. Srpska scena je neverovatna i bez sumnje među najentuzijastičnijima iz celog sveta. Postoji mnogo zajedničkih stvari između nastupa u Argentini i Srbiji i sve su vezane za ljude, iščekivanja, uzbuđenja i njihovog poznavanja di-džejeva i muzike. Zaista se radujem Barutani, definitivno jedan od najboljih nastupa svake godine. Izlazak sunca u Barutani, dok puštam za vas, je uvek jedan od najboljih trenutaka svaki put kada dođem“ – poručio je Hernan pred svoj nastup u Beogradu.

Muzičar sa preko 30 godina karijere, čovek koga obožavaoci širom sveta zovu El Maestro – Hernan Cattaneo je kumovao andergraund haus sceni i postao njena srž. Ovaj superstar elektronske scene je mnogo više od izvođača. Jedan je od vodećih umetnika koji je argentiski haus sa lokala premestio na internacionalnu scenu. Tokom 2018. godine, u jednoj od deset najboljih svetskih operskih kuća, Teatru Colón u Buenos Ajresu, Hernan je zajedno sa orkestrom, uz 63 muzičara, uživo, izvodio klasike elektronske muzike. Tokom tih koncertnih večeri, predstavljajući elektronsku muziku u potpuno drugačijem svetlu, Hernan je ispunio svoju veliku želju i životni san. Ti nastupi bili su vrhunac cele Hernanove karijere, nakon čega je i dobio priznanje od grada za zaslužnog granđanina, odnosno nagradu za istaknutu ličnost u kulturi Buenos Ajresa. Za više od tri decenije karijere izdao je 11 albuma, 30 singlova i 50 remiksa, bio je prvi južnoamerički rezident globalnog brenda Cream, a takođe je bio i među najboljih 100 di-džejeva 10 godina za redom na DJ Mag-ovoj Top 100 listi.

Nusha

Dan kasnije, u subotu 4. septembra, posetioci će moći da uživaju u još jednom tradicionalnom nastupu. Za pultom će se naći jedna od najtraženijih regionalnih tehno di-džej dama Lea Dobričić i njena koleginica i prijateljica iz Bukurešta – Nusha. Podršku će im pružiti Tarens b2b sashawasright i Allientronic b2b Medium Rare, polaznici Perfect Pitch Music Academy di-džej škole.

Veoma se radujem svom povratku u kultnu Barutanu nakon toliko vremena. Srećna sam što ću opet deliti di-džej pult sa mojom dragom Leom i nadam se da ćete nam se pridružiti na ovom dugo očekivanom esid tehno muzičkom putovanju, koje će biti začinjeno sa malo trens nota – izjavila je Nusha pred svoj nastup u Beogradu.

Nusha se kao ženski di-džej, a samim tim i retka pojava na rumunskoj tehno sceni, vrlo brzo izdvojila po svom talentu, di-džej veštinama i produkciji. Već više od decenije, Nusha ne prestaje da iznenađuje klabere širom sveta svojim inovativnim i svežim setovima, a njene trake su nebrojeno puta dostigle vrhove Beatport lista. Na nastupe uvek donosi nešto novo, a kroz svoje setove, oduševljava tehnikom, selekcijom muzike i neverovatnom energijom.

Folamour

petak 10. septembra premijerno će nastupiti maestralni Folamour koji iza sebe ima tri hvaljena albuma i legendarni Boiler room set, koji ga je pozicionirao kao jednog od najperspektivnijih izvođača svoje generacije. Za domaću podršku zaduženi su Marko Milosavljević i Marquez V.

Folamourova muzička pozadina veoma je raznovrsna. Formalno muzičko obrazovanje stekao je svirajući bubnjeve, bas, gitaru i perkusije. Radio je sa Nacionalnim orkestrom iz Liona i bio uključen u širok spektar projekata, koji se kreću od popa do džeza. Kao rezultat toga, njegova muzika uvek je prožeta bogatim muzičkim stvaralaštvom, što njegov rad čini romantičnim, poetičnim i veoma emotivnim. Prvi album „Umami” objavio je 2017, a usledio je i „Ordinary Drugs” dve godine kasnije, koji predstavlja još jednu ljubavnu priču koja usrećuje duše slušalaca. Njegovo najnovije ostvarenje „The Journey” ugledalo je svetlost dana u junu ove godine, a pažnju je privukao već prvom numerom koja jasno daje do znanja da se radi o inovativnom muzičkom pristupu. On je izvođač koji crpi inspiraciju iz osnovnih vrednosti klasičnog hausa, fanka i diska, dodajući svoju specifičnu notu originalnosti.

Nico, Kollektive Turmstrasse

Narednog vikenda, u subotu 18. septembra, posetioci će imati prilike da čuju lajv nastup Nica Plagemanna, polovine nemačkog projekta Kollektiv Turmstrasse, koji su jedni od retkih umetnika sa haus i tehno scene koji se ističu od mnoštva drugih artista. Te večeri, za di-sžej pultom će se naći i lokalni talenti – Coeus i Dakissa.

Karijera dua Kollektiv Turmstrasse započeta je pre više od dve decenije. Najveći uspeh donelo im je izdanje „Sry I’m Late“, za veliki Diynamic lejbl, sa kojeg se izdvojila numera „Sorry I Am Late“, jedna od top 10 pesama cele svetske elektronske scene i jedna od najprodavanijih pesama 2015. na Beatport-u. Kollektiv Turmstrasse su jedni od retkih umetnika iz haus i tehno miljea koji nude mnogo više od funkcionalnosti u svojoj muzici i uvek se ističu od mnoštva drugih artista. Njihov filmski pristup 4/4 elektronici dobio je pohvale sa svih strana, i za njih je elektronska muzika umetnost. Kroz debi album pod nazivom „Rebellion der Traumer“, Kollektiv Turmstrasse predstavili su za tadašnje vreme, potpuno novi zvuk. Album je demonstrirao uspeh izvan sfera plesnog podijuma, pun hladne elektronske melodije, dauntempo ritma i elegantnih vokala. Veoma su traženi širom sveta zahvaljujući svom nastupu uživo i jedni su od stalnih saradnika Solomunovog Diynamic-a. „Širok, otvoren, sveobuhvatan, ispomeran, jednostavan“ – to su reči koje koriste za opisivanje svog zvuka, koristeći u svom lajv nastupu i digitalne i analogne elemente.

Sonja Moonear

Minimal i tehno legenda, Sonja Moonear, vodeće ime svetske andergraund elektronske scene i nosilac laskavog nadimka „ženski Villalobos“ vraća se u Beograd u petak 24. septembra, kada će nastupiti sa Markom Nastićem.

Sonja Moonear će se ponovo naći pred domaćom publikom kako bi demonstrirala stapanje suptilnog minimala i moćnog tehno gruva i zabavila klabere svojim autentičnim setom i zavidnim veštinama miksanja, uz eklektični ukus i kolekciju ploča na kojoj se može pozavideti. Sa sobom uvek na put nosi gomilu ploča, te se u njenom koferu može naći svašta, od ambient hausa i tehna do izdanja sa fanki i soulful zvukom. Njeni setovi uvek odražavaju njene mnogobrojne umetničke ideje i veliku kreativnost, zbog kojih ona konstantno redefiniše svoj stil. Sonjina muzika predstavlja dip/minimal/tehno forme, uvek začinjena egzotičnim i neuobičajenim komadima koje pažljivo bira kao strastvena kolekcionarka. Čuvena je po besprekornim tranzicijama, a među publikom je posebno popularna njena veština stapanja suptilnih minimal i tek traka sa sirovim gruvom i energijom tehna.

Ulaznice za sva gostovanja u Barutani su u prodaji putem Cooltix onlajn platforme, kao i na prodajnim mestima Ticket VisionaGigs Tixa. Sve kupljene ulaznice za prošlogodišnje nastupe ovih izvođača važiće i za nove datume. Ulaznice za nastup Hernana Cattanea rasprodate su još pre nekoliko nedelja.

Avatar photo

Autor: Igor