Serbia Wonderland: Kompletiran line-up za Miracle Stage

Line-up Miracle Stage-a, glavne festivalske scene prvog Serbia Wonderland-a kompletiran: sa Omniom i Sied Van Riel-om 12. oktobra u KPGT-u pult će deliti i X-Coast, Calavera & Manya i Vid Marjanović.

Vid Marjanović je DJ i producent iz Beograda. U njegovim DJ setovima možete čuti različite žanrovske fuzije, uglavnom je to izbalansirani spoj sledećih stilova: Techno, Progressive House, Minimal, Tech House, Deep House, Dub Techno, Psychedelic/Progressive Trance, Breakbeat… Kao uticaje navodi imena poput što su: Jean Michelle Jarre, Moby, Ott, The Chemical Brothers, The Prodigy, Parov Stelar, Hallucinogen, The Crystal Method, Laurent Garnier, Trentemoller… 

Calavera i Manya su mladi DJ-evi i producenti iz Beograda koji su uz zasebna iskustva u DJ-ingu koja traju skoro deceniju, postali tim kasne 2012. godine. Uticaje pronalaze u delima mnogih različitih umetnika kao što su Slobodan Trkulja, Hans Zimmer, Daft Punk, David Morales, Kerri Chandler, Masters At Worki mnogi drugi – inspirisani njima svojom muzikom sve više uvode onog “organskog” u house žanr.

X-Coast je pseudonim iza kog stoji Bojan Čizmić (Novi Sad), DJ i producent koji insistira na elektronskom zvuku koji pokreće na ples. Do sada je poznatiji kao Cell D, Roy Fokker, ali i kao polovina dvojca The Good Guys.

Takođe, konkurs na kojem se pozvaju mlade umetnike, DJ-eve, producente i performere da se uključe u kreiranje festivala, je završen i to sa više od 200 prijavljenih. Konačni rezultati biće objavljeni 1. oktobra, paralelno sa programom Jungle Tribe Live Act Stage-a na kojem će biti predstavljeni najtalentovaniji i najatraktivniji producenti i muzički stvaraoci.

Aktuelna cena ulaznice za festival je 890 dinara i važiće do 1. oktobra, a organizatori napominju da je događaj skoro rasprodat i savetuju publiku da na vreme obezbede svoje karte.  Svi koji kupe karte za prvi Serbia Wonderland, postaju osnivači festivala i dobijaju kartice ”Pisali smo bajku” po koje će biti pozvani da dođu u prostorije Jungle Tribe-a, čime će im na narednim Serbia Wonderland festivalima biti obezbeđene posebne pogodnosti – prednost u kupovini karata po promotivnim cenama, pokloni iznenađenja, besplatne karte za warm up događaje…

Publika sama gradi svoj festival budućnosti i u toku je glasanje na Facebook stranici za narednu godinu. Bira se lokacija, trajanje festivala, broj stejdževa, scenografija, cena karte, line up, žurke zagrevanja za festival i ovo je jedinstvena prilika da publika sama odredi kakav festival budućnosti u Srbiji želi.

Avatar photo

Autor: Igor