Server with Conrad Van Orton (Soma,Modularz,Berlin) @ K9 Station

Line-up:
Conrad Van Orton (CVO) (Soma, Modularz, Berlin)
Nemanja Godjevac
Muhi

TICKETS AT DOOR / 500 RSD

Conrad Van Orton rođen je u Rimu, 1985. godine. Njegovo pravo ime je Andrea Zanchetta. Još dok je bio samo dečak, CVO je uvek bio zainteresovan za DJ-ing, fokusirajući se na scratch, i iz tog razloga je sledio elektro muziku i italijansku rep evoluciju u kasnijim 90-tim.
2000. godine, kada je imao petnaest godina, potpuno se usresredio na klabing muziku, koju je u svakom slučaju pratio od Daft Punk-ovog “Homework” albuma i kupovine prvih  Technics gramofona.

U ovom izboru bio je odlučujući susret sa Saveriom Evangelistom (Esplendor Geometrico) koji je prijatelj njegovog strica iz detinjstva i koji uključuje Conrada u projekat za predstavu na Borderline Festival-u u Rimu.

2001. godine, zahvaljujući ovom iskustvu otkrio je eksperimentalnu i apstraktnu stranu elektronske muzike.
Nakon nekoliko godina aranžmana između nekoliko vrsta elektronske klubski orijentisane muzike kao što su House, Electro House i Techno, on je u Techno i Minimal Techno zvuku identifikovao svoju pravu muzičku ličnost, takođe zahvaljujući rastućem prijateljstvu sa VSK-om. Godine 2006. počeli su da rade zajedno u studiju.

Početkom 2010. počinje period prisilne društvene neaktivnosti i iznenada je dobio vreme i inspiraciju da se fokusira na muzičku produkciju i etiketu CRS Recordings, projekat osnovan zajedno sa Francescom Visconti-jem poznatijim kao VSK.
Ljutnja, volja da se izbegne, rastući osećaj težine podignutih samo šansom da muziku napravi svaki put kada želi, postaće njegova životna nit i “glavna tema” njegovog zvuka. Odsustvo iz živog kluba omogućilo mu je da započne introspekciju i samousmereni put prema muzici.

Poslednjih godina njegov rad u studiju je našao mesta na mnogim važnim etiketama kao što su Dinamic Reflection, PoleGroup, Sonntag Morgen, Attic Music, a potpisao je šest traka sa VSK-om na Developer-ovoj Modularz etiketi. Veći deo svog života proveo je učeći i eksperimentišući sa disciplinom live act-a .

Domaću podršku koja će pušati rame uz rame sa Conrad Van Orton-om čine Nemanja Godjevac i Muhi.

Avatar photo

Autor: Igor