Šest godina Štab Pogona 29. i 30. juna • Pančevo!

 

U petak, 29. i subotu 30. juna, pančevački klub i bar „Štab Pogon” obeležiće 6 godina rada. Rođendanski vikend obeležiće dve muzički raznovrsne žurke, na kojima će pogonska publika slušati rezidente kluba, ali i člana jednog od omiljenih beogradskih kolektiva.

U petak, gost „Štab Pogona” biće Dušan Predojević Doo, iz beogradskog „Beyond House-a”.  Doo je di-džej i osnivač kolektiva „Beyond House”, jednog od najaktivnijih di-džej i buking kolektiva domaće underground scene.

Doo je otpočeo svoju karijeru 2005. godine, u beogradskim klubovima i na festivalima širom zemlje. Kao značajnu rezidenturu izdvaja svoju saradnju s klubom „The Wash”. Nakon zatvaranja „Wash-a”, „Beyond House” je osnovan u saradnji sa Ognjenom Milosavljevićem, Milošem Maričićem, Ivanom Tanovićem i Damirom Zekirijem. Od tada, „Beyond House” je zaslužan za neke od najboljih momenata na beogradskoj sceni – od bukiranja artista, do saradnji sa klubovima kao što su „Drugstore” i „20/44”, „Wats” i „KC Grad”. Doo svira od deep house-a, preko space disco-a, techno-a i eksperimentalnog zvuka, a beogradska publika je prošlog četvrtka imala priliku da ga čuje na brodu „20/44”, pre miljenice svetske scene Peggy Gou.

Za prvu rođendansku žurku „Štab Pogona”, u petak, zagrevaće nas Miloš Mijakovac Fanta. 

Subota, 30. jun, biće posvećena pančevačkim di-džejevi i rezidentima „Štab Pogona”, koje ne treba posebno najavljivati! Za dekovima će se naći Nikola Vuković, Miozz, Lobor D i Dymo. U dva bek-tu-bek seta, a s početkom od 22 sata, ova di-džej četvorka zabavljaće nas do kasno u noć.

Više informacija o rođendanskom vikendu, na koji se ulaz ne naplaćuje, može se pronaći na Fejsbuku.

Na adresi Trg kralja Petra I 8/10, u zgradi koja skoro dva veka prati život Pančeva, nastala je kafe-bar utopija „Štab Pogon”. Osnovan 2012. godine, „Pogon” se trudi da u kućnoj atmosferi poveže dobru muziku i opuštene ljude. Sa više stotina događaja od osnivanja i isto toliko različitih imena iz različitih krajeva Srbije i sveta, „Štab Pogon” želi da doprinese svom gradu prateći aktuelno na muzičkoj sceni.

Avatar photo

Autor: Igor