SETH TROXLER I DRUGI SKOČI ĆE IZ AVIONA U IME NOĆNOG ŽIVOTA!

 

Dok se Sydney bori protiv omraženog ‘lockout’ zakona, nekoliko DJ-eva će napraviti nešto posebno, kako bi prikupili novac za borbu.

Seth Troxler, Dana Ruh, Archie Hamilton i sidnejski DJ Murat Kilic će 8. januara izvesti skok sa padobranima u saradnji sa Subsonic Music festivalom.

Skokovi slede Keep Sydney Open kampanju, koja je već organizovala dva marša u gradu ove godine, protestovajući protiv Vladinog zakona koji sprečava ljude da popiju piće u klubu posle 3 ujutro te dozvoljava poslednji ulazak u klubove do 1.30 ujutro. Podsećamo, Vlada je 2014., kada je predstavila ‘lockout’ zakon u centru Sydneya, napravila ovakav potez kako bi sprečila nasilje u gradu povezano sa alkoholom.

Oko ove teme se oglasio i ‘amsterdamski noćni gradonačelnik‘ Mirik Milan (na fotografiji ispod), koji će biti jedan od glavnih govornika na EMC-u (Electronic Music Conference).

“Mislim da ovo neće raditi, jer verojatno Vlada želi bihevioralnu promenu, a to ne možete dobiti tako što za sve krivite operatere.”, rekao je za ABC. Dodao je i kako postoje bolji načini za pristup sigurnosnim problemima te istaknuo kako Vlada i oni uključeni u noćni život moraju raditi zajedno, kako bi našli pravi put koji će promovisati siguran i vibrirajući grad nakon što se smrači.

‘Lockout’ zakonu se protivi i sam gradonačelnik Sydneya, koji kritikuje zakon, no to ne dira Vladu koju vodi konzervativni premijer Mike Baird. U međuvremenu, Amsterdam je nekoliko klubova izdao licencu da mogu raditi 24 sata.

Kada gurnete u 4 ujutro hiljadu ljudi van iz klubova, to će uzrokovati puno buke, a to ne možete kontrolisati.“, rekao je Milan, ističući problem.

Izvor: MixMagadria.com

Avatar photo

Autor: Igor