SEXISM FREE NIGHT – Onlajn istraživanje usmereno na interakciju između seksizma i seksualnog nasilja, okruženja noćnog života i upotrebe droga!

 SEXISM FREE NIGHT –  Onlajn istraživanje usmereno na interakciju između seksizma i seksualnog nasilja, okruženja noćnog života i upotrebe droga!

Sexism Free Night ili “Noć bez seksizma” predstavlja budućnost u kojoj noćni život obuhvata rodnu perspektivu u promociji sigurnosti, raznolikosti i dragocenih iskustava u noćnom životu za sve. Ovo je evropski projekat koji je sufinansiran kroz Program za prava, jednakost i građanstvo evropske komisije (REC), a sprovodi ga konzorcijum koji uključuje promotore noćnog života, nevladine organizacije i univerzitet s ciljem stvaranja transdisciplinarnog dijaloga sposobnog za promociju sigurnijeg i egalitarnijeg okruženja noćnog života.

U prvoj fazi projekta konzorcijum sprovodi onlajn istraživanje usmereno na interakciju između seksizma i seksualnog nasilja, okruženja noćnog života i upotrebe droga. U tom smislu, kontaktiramo vas da bismo zatražili vašu podršku u deljenju informacije o projektu Sexim Free Night, gde Vas posebno molimo da podelite naše istraživanje medju vašim kontaktima. Rezultati ovog online istraživanja koristiće se u dizajniranju aktivnosti za izgradnju kapaciteta među posetiocima žurki i, umetnicima i profesionalcima u noćnom životu, kao i evropskoj kampanji za podizanje svesti o sigurnim noćnim okruženjima. 

Online istraživanje, radi boljeg razumevanja seksizma i seksualnog nasilja u noćnom životu:

Sexism Free Night online istraživanje, je dizajnirano da prikupi informacije o rasprostranjenosti seksizma i seksualnog nasilja među evropskim ljubiteljima noćnog života i festivala starijih od 18 godina i da analizira njegovu interekaciju sa određenim ključnim faktorima kao što su: obrasci upotrebe droga, učešće u noćnom životu i festivalskom okruženju, mobilnost noću i verovanja o seksualnom nasilju. Pitanja su raspoređena u sledeće odeljke i za odgovor je potrebno oko 25-30 minuta:  

  • Osnovne informacije: demografksi podaci.
  • Noćni život i upotreba droga: učestalost posećivanja žurki i festivala i upotrebe droga u poslednjih 12 meseci.
  • Mobilnost: prevozna sredstva, za povratak ili kretanje u noćnom životu ili na zabavi, i shvatanje sigurnosti.
  • Percepcija seksualnog nasilja: ideje i verovanja u vezi sa značenjem seksualnog nasilja: šta znate? Šta mislite.
  • Iskustva povezana sa seksualnim nasiljem: lična svedočenja i iskustva vezana za seksualno nasilje u poslednjih 12 meseci.
  • Resursi podrške: krizni centri za silovanje za one koji su preživeli seksualno nasilje, i potrebna im je pomoć. 

Pomozite nam da upitnik podelimo sa ciljnom grupom tako što ćete ga prolsediti svojim kontaktima:

Upitnik je preveden na 8 jezika: engleski, španski, francuski, portugalski, srpski, nemački, letonski i slovenački.  Lansiran je 25/11/2020 i biće online do 31/12/2020.
 

Za više informacija o projektu:

www.sexismfreenight.org 

Link ka istraživanju: 

http://bit.ly/35XpirM

Avatar photo

Autor: Igor