SHAZAM NE SLUŠA? PET ALTERNATIVNIH NAČINA ZA IDENTIFIKOVANJE TRAKA

 

Shazam ili SoundHound, najpopularniji pretraživači muzike koja trenutno svira, nisu nam uvek pri ruci. Ponekad su za to krivi debeli zidovi klubova ili ogromne konstrukcije festivala, pa neretko ostanemo bez signala, ali i bez saznanja o tome koja traka svira.

Ali, nije sve izgubljeno. Kad vas traka izuje iz cipela, a Shazam ne radi, postoji i pet alternativnih načina za identifikovanje iste jer se ekipa iz Thumpa dosetila doskočiti ovom sveprisutnom problemu. Mi smo izdvojili koji su nam najbolji, ali čekirajte i njihovu potpunu listu.

1. 1001TRACKLISTS.COM

Ovo je prilično pouzdano. Uzima mikseve i setove sa partyja širom sveta, a njihova baza korisnika razmatra prave naslove koji su uključeni u materijal. Fora je gledati kompiliranje podataka u realnom vremenu, dok se miksevi lagano pune imenima traka i korekcijama. Dajte im dan, dva vremena i cela treklista će biti identifikovana bez greške.

2. MIXESDB.COM

MixesDB je sličan 1001tracklistsu, ali korisnici imaju puno više vlasništva nad uploadovima, a svaki deo muzike ima vlastitu listu sa komentarima, umesto interaktivnog zaslona, poput prethodnih muzičkih foruma.

3. THE IDENTIFICATION OF MUSIC GROUP

Ok, ovaj način je malo ekskluzivan, ali ako možete srediti da neko pozove u zatvorenu Facebook grupu, svet otkrića će se otvoriti pred vama. Sa gotovo 30 hiljada članova, grupa ima celo bogatstvo muzičkog znanja, a neke stvarno divne razmene, događaju se na dnevnoj bazi. Za više detalja o radu ove grupe, kliknite ovde.

4. SOUNDCLOUD, YOUTUBE I MIXCLOUD KOMENTARI

Neka od direktnijih mesta za naći imena pesama ili traka su komentari ispod streaminga na stranicama kao što su SoundCloud, YouTube i Mixcloud. Fanovi često stave traku u pitanje, pa počne diskusija i imenu, autoru, datumu rođenja, omiljenoj hrani i slično. Nemojte podcenjivati snagu komentara, samo budite hrabri sa trollovima.

5. REDDIT

Posvećena zajednica na Redditu deli svoju opsesiju stvarima koje vole. Ako vam treba određeni naslov trake, posebno ako je puštena u setu ili miksu, Reddit nudi celi niz opcija, uključujući /r/tracklists ili /r/mixes.

Avatar photo

Autor: Igor