SIGHA – LONDON I BERLIN U JEDNOM ČOVEKU

 

On sa sobom nosi oba grada, London i Berlin, njihove lepote, i njihove mračne lepote. Kaže da je bolje živeti u Berlinu, jer je mnogo pristupačniji za život, kao i za muiku. Ali London je u njegovoj krvi i apsolutno živi unutar njega. Vrlo posvećen svemu što radi, a naročito muzici. Prepušta joj se i rezultat je vidljiv, muzika mu je zahvalna. Njegov spoj dubokih lutajućih nota predstavlja jedinstvenu vožnju na  talasima melanholije.

On dolazi iz Velike Britanije, a njegovo ime je James Shaw, poznatiji kao SIGHA.

Počeo je da radi sa dubstepom koji ga je inspirisao sve do trenutka dok dubstep nije počeo da prati određene zvukove i pravila. Zaljubio se u elektronsku muziku kada je prvi put čuo u pravom okruženju, na žurci.

2012. godine izdao je svoj debi album pod nazivom „Living With Ghosts“. Potpisuje ga Hotflush recordings, čiji je vlasnik čuveni Scuba.

2017. godine je izdao album pod nazivom „Metabolism“ za Token Records. Omiljena traka sa poslednjeg albuma mu je “Stabbing”.

 

 

Izdavao je trake za izdavačke kuće kao što su Blueprint, Avian i Token.

Vlasnike je lejbla pod nazivom Our Circula Sound.

Njegova omiljena slika je Ophelia od čuvenog slikara Sir John Everett Millais–a, i apsolutno ga fascinira umetnos, kao i same galerije. Voli da ih posećuje id a istražuje nove umetnike i slikare.

James je vrlo posvećen svemu što radi, a naročito muzici. Prepušta joj se i rezultat je vidljiv, muzika mu je zahvalna. Njegov spoj dubokih lutajućih nota predstavlja jedinstvenu vožnju na  talasima melanholije.

Sam kaže da je njegovo znanje o muzici počelo od tačke gde nije znao ništa o njoj, a sada je već neko ko je probirljiv, i ko traži, dodaje i izbacuje tonove, jer njegove njegove su trake izabarna dela koje sastavlja u albume. Trake koje su vremenom dobile oblike, praveći od njega ono što je sada.

Sigha će ovog vikenda, tačnije 17.Marta puštati u Drugostore-u, dok će ga pratiti fenomenalni Filip Xavi, kao i Kaen i Rope.

Još jedne noći u nizu lepote mraka biće izložene.

Avatar photo

Autor: Igor