Sjajni Dixon stiže u Sarajevo!

 

Jedna od ključnih figura svetske elektronske scene, Dixon, napokon stiže u Sarajevo. Neočekivani, ali bez sumnje najveći clubbing događaj godine dogodiće se 14. novembra u Domu mladih.

Ovaj rođeni Berlinac zapravo je trebao biti fudbaler, ali su ga mnogobrojne povrede naterale da se prestane baviti fudbalom i potpuno se posveti muzici. Tih ranih 90-ih godina kada je Dixon počinjao svoju karijeru DJ-a, berlinska scena je bila u punom zamahu i omogućila mu da istraži sva područija elektronske muzike i otkrije svoje istinske afinitete. Nikada nije bio DJ koji podilazi trendovima i masovnoj industriji i od samog početka sledi svoju viziju i gradi jednu od najimpresivnijih karijera elektronske scene.

Iza sebe ima više od dvadeset godina iskustva, nezaboravnu saradnju sa ekipom Jazzanove i njihovim labelom Sonnar Kolektiv, hvaljeni label Innervisions Recordings i nepresušnu ljubav prema muzici i nastupima.

Pored Dixona, na eventu će nastupiti i Bonjasky iz Sarajeva, kao i Play On iz Banja Luke.

Dixon će po prvi put nastupiti u BiH, 14. novembra u Domu mladih u Sarajevu. U prodaju će biti pušten ograničen broj ulaznica po pretprodajnoj i prodajnoj ceni.

Svi posetioci iz BiH i regiona ulaznice mogu kupiti isključivo putem kupikartu.basistema od ponedeljka, 2. novembra.

Izvor: Mixmag adria

Avatar photo

Autor: Igor