Sjajni Martin Buttrich dolazi na LoveFest 2016! FIRE STAGE!


Ime koje stoji iza velikih svetskih hitova, perfekcionista u produkciji i i čovek koji posle više od dve decenije karijere 6. avgusta dolazi na #HeinekenLovefest2016 Fire Stage. Meet Martin Buttrich!

Martinov talenat za produkciju i muzičke instrumente ali i fascinacija muzikom svih žanrova rezultirali su izdanjima za Planet E, Four:Twenty, Cocoon, Poker Flat, NervousDesolat. 

Pored autorskog rada svojim aranžerskim i producentskim pečatom obeležio je radove mainstream izvođača Tory Amos i Tracey Thorn, a od sredine devedesetih aktivno sarađujući sa magom elektronske plesne muzike Timo Maas-om, partnerski potpisuje koprodukcije i remikse za Madonnu, Muse, Fatboy Slim-a, Kelis, Moloko, Depeche Mode, Placebo, Yello, War, Roger Sanchez-a
 
Martinova umetnička vizija vremenom postaje sve konkretnija i jasnija a živi nastupi ga vode na festivale kao što su Time Warp, Creamfields, klubove Fabric (London), Womb (Tokyo), Cocoon (Frankfurt), Panoramabar/Berghain (Berlin), Amnesia (Ibiza)
 
 
Dugogodišnja saradnja sa Loco Dice-om, još jednim velikim imenom savremene plesne muzike, vodi ih obojicu još dublje u istoriju plesne muzike i čistokrvnog underground house-a, iznedrivši zajednički projekat, etiketu Desolat koja na svojim izdanjima sublimira zajednička muzička stremljenja, perfektno zabeležena na Dice-ovom debi albumu „7 Dunham Place“ (Desolat, 2009) i Buttrich-ovom solo prvencu „Crash Test“ (Desolat, 2010) 

Za sada na LOVEFEST 2016 stižu velikani kao što su: PAN-POT, SVEN VATH, BEN KLOCK i mnogi drugi!

 

Avatar photo

Autor: Igor