SLAVNI LONDONSKI KLUBOVI NISU DOBILI VLADINU FINANSIJSKU POMOĆ, a Resident Advisor i Boiler Room dobili po 750 hiljada funti!

 SLAVNI LONDONSKI KLUBOVI NISU DOBILI VLADINU FINANSIJSKU POMOĆ, a Resident Advisor i Boiler Room dobili po 750 hiljada funti!

Dobar deo uglednih londonskih klubova i prostora za koncerte, među kojima i Printworks, Egg London, Studio 338, Oval Space i The Pickle Factory, nije dobio odobrenje za sudelovanje u vladinoj finansijskoj pomoći iz fonda za obnavljanje kulture. Udruženje Night Time Industries Association službenim je saopštenjem izrazila svoju šokiranost takvim ishodom naglasivši ekstremno važnu ulogu britanske plesne kulture u državnoj ekonomiji i kulturnoj slici.

“Celo nam je vreme bilo jasno da fondovi neće moći podržati svakoga te da će mnogi biznisi propustiti ovu priliku, ali s obzirom na važnost nekih od izostavljenih, zabrinuti smo u smislu poštenog promišljanja tipa biznisa i kriterijuma po kojima su procenjivani. Stalo nam je da shvatimo kriterije iza donesenih odluka kako bismo znali pravilno reagovati kod sledećeg programa pomoći, ako ga bude, jer ovako gubimo važne biznise i ljude”, stoji u pismu koje je potpisao Michael Kill, direktor NTIA-a.

Reagovanjem su se pridružili i ljudi koji predstavljaju zakinute institucije, među njima i Simeon Aldred iz Printworksa, Jo Splain iz Pickle Factoryja i Oval Spacea te Dan Perrin u ime Studija 338. Svi oni kažu otprilike isto – pokušavajući oslikati svoju važnost i skicirati ko sve zavisi o njihovom što normalnijem funkcionisanju izražavaju svoje žaljenje ovakvim rezultatima.

Naravno, neki su pomoć i dobili. U prvoj rundi ukupno je podeljeno oko 257 milijuna funti, na 1385 adresa klubova, organizacija, festivala, agencija, promotora i drugde. Primera radi, platforma Resident Advisor potpomognuta je sa 750 hiljada funti, a Boiler Room dobio je 791 hiljadu.

IZVOR: Klubikon.com

Avatar photo

Autor: Igor