Ovog vikenda nas u Novom Sadu očekuje jedna od onih žurki koju ne treba propustiti. Mračni princ SNTS, miljenik novosadske publike Lag i nezaobilazni beogradski duo Concrete DJz nastupiće 02. marta u k9 Station-u.

 

Ovog vikenda nas u Novom Sadu očekuje jedna od onih žurki koju ne treba propustiti. Mračni princ SNTS, miljenik novosadske publike Lag i nezaobilazni beogradski duo Concrete DJz nastupiće 02. marta u k9 Station-u.

SNTS
Sacred Court / Horizontal Ground
https://soundcloud.com/sntsrecords
https://www.discogs.com/artist/3062923-SNTS

Tajnoviti producent iz Nemačke, SNTS, isplivao je na površinu 2012. godine. Nakon nezaboravnih nastupa na EXIT festival (No Sleep Stage) i u klubu Drugstore, SNTS se vraća u Srbiju, ovoga puta u Novi Sad. Iza sebe ima dve trilogije “Chapters” i “Scenes” koje je izdao na sopstvenom lejblu. Pored toga ima izdanja za lejbel Horizontal Ground .Tehno je poznat kao žanr koji inspiraciju vuče iz hladnih i mračnih okruženja. SNTS svoj nastup dopunjuje goth detaljima koji su mu obezbedili veliku fan bazu među ljubiteljima sličnog zvuka.

Lag
Mord Records
https://www.discogs.com/artist/1240717-Lag-3
http://www.residentadvisor.net/dj/lag
https://soundcloud.com/lag

Promoter andergraund kulture, DJ i producent – Lag je jedan od predstavnika novog talasa tehno umetnika. Lako je iz njegovog zvuka primetiti da muzički put kojim je koračao nije uobičajen. Odrastavši na panku i zatim stekavši edukaciju u oblasti klasične muzike, Lag ipak pronalazi sebe u elektronskoj muzici, pre svega zbog velikih mogućnosti izražavanja kroz DJing, ali i kroz stvaranje autorskih numera. Odabrao je tehno kao platformu za svoje kreativno pražnjenje, ali je zadržao svoje prethodne uticaje prisutne i u novom zvuku koji generiše – sirovost, kompleksan ritam i upečatljiv stav njegovi su glavni alati, i njihovom implementacijom u muziku on stvara potentnu kombinaciju koja opčinjava, pokreće i ujedinjuje.Posle nekoliko pojavljivanja na raznim izdanjima, pre svega na domaćem lejblu Teskoba, njegov remiks Grvoskopine numere „Atopic“ pojavljuje se na vinilu u okviru lejbla Sect Records. Logičan nastavak je njegov prvi EP pod imenom „Stutter“ koji izlazi na Singularity Recordingsu, lebjlu poznatom po beskompromisnosti, a njegovim najnovijim izdanjima, “Misfit EP” i “Fiend EP”, izdatim na vinilu u okviru MORD Recordingsa, naglašava kvalitet i unikatnost njegovog već prepoznatljivog zvuka.

CONCRETE DJz
Armatura Records
https://www.residentadvisor.net/dj/concretedjz
https://www.discogs.com/artist/433047-Concrete-DJz
https://soundcloud.com/concrete-djz

Concrete DJz (Luka Petrović i Bojan Vukmirović) počeli su da se zanimaju za elektronsku muziku davne 1997 godine, koja je bila ujedno i godina formiranja Techno scene u Beogradu. Vrlo brzo ih je ljubav prema muzici naterala da i oni sami krenu da se bave njom. Od osnivanja Konkrita 2003 godine, ova organizacija je odgovorna za organizovanje velikog broja žurki u Srbiji. Tokom ovog perioda nastupali su širom Srbije kao i u Engleskoj, Velsu, Makedoniji, Brazilu, Italiji, Bosni, Bugarskoj, Crnoj Gori i Hrvatskoj. Njihov stil je Techno, varirajući od mračnih bitova do pumpajućih ritmova kroz koje se prožimaju različiti elementi i melodije kombinujući njihov zvuk u moćni i inteligentni mix. Kao producenti, njihovo prvo izdanje izlazi 2006 godine na etiketi Betamax Recordings.Ubrzo nakon toga sledi preko 20 vinil izdanja na dobro poznatim etiketama. Danas su poznati i kao organizatori Edit:Tehno događaja, vlasnici Armatura izdavačke kuće kao i domaćini Beton radio show-a.

Kartu možete kupiti ovde.

Avatar photo

Autor: Igor