Solomun i Sven Väth u Beogradu za kraj leta – povratak zvezda na Apgrade 2022!

 Solomun i Sven Väth u Beogradu za kraj leta – povratak zvezda  na Apgrade 2022!

Nastupi dva apsolutna vladara svetske haus i tehno scene, Solomuna i Svena Vätha, krunisaće poslednji vikend ovog leta,  16. i 17. septembra, u prostoru ograničenog kapaciteta u Luci Beograd

Septembarsko Apgrade izdanje godinama unazad predstavlja vrhunac letnje sezone velikih muzičkih događaja u regionu. Posle dve godine pauze usled pandemije, u duhu vlastitog imena, Apgrade drži lestvicu visoko i za povratak na plesni podijum dovodi žive ikone i vođe globalnog pokreta elektronske muzike – Solomuna i Svena Vätha.

Sven Väth, miljenik domaće publike i redovan Apgrade gost, pionir tehna sa karijerom dugom tri i po decenije, 16. septembra u Luku Beograd donosi zvuk sa novog albuma, uz njegove klasike i jedinstveno DJ umeće. Za ovo leto najavio je neverovatan kalendar nastupa sa pedesetak destinacija uključujući i srpsku prestonicu i ovaj ekskluzivni datum na našim prostorima ove sezone.

Solomun, prestižno i dobro poznato ime u svetu elektronske muzike, dolazi nam 17. septembra, pet godina nakon njegovog poslednjeg, maratonskog DJ seta na Apgrade vikendu u rovu kod Vojnog muzeja na Kalemegdanu.

Sa papa Svenom u Luku Beograd stiže i jedan od njegovih najbližih saradnika, tajno oružje Cocoon etikete i vrhunski DJ Maurizio Schmitz. Naš istaknuti DJ i producent Marko Nastić, čiju dugu karijeru prati i međunarodni uspeh, 16. septembra pridružuje se Apgrade lajnapu.

Zbog konstantih bukinga i nastupa širom sveta, ovo će biti jedna od retkih prilika da publika u Beogradu 17.9. čuje i jedinstvenu selekciju Tijane T, kojom dominira acid zvuk uz house, breakbeat i electro. Za Felvera, koji je tokom duge karijere oblikovao hrvatsku i regionalnu scenu kao izvođač, ali i organizator i idejni tvorac brojnih događaja i manifestacija, ovo će biti debi nastup na Apgrade događajima.

Ulaznice su u prodaji, onlajn putem servisa Cooltix.org, kao i na blagajnama Gigstix.com i Tickets.rs.

Karijera Mladena Solomuna, muzičara, autora i DJ-a, u neprekidnom je zenitu od početka prošle dekade. Rođen u Travniku, muzičko umeće i veštine izgradio je u Hamburgu, da bi danas njegovo ime bilo redovno na lajnapovima vodećih festivala i klubova. Njegovo veče Solomun+1 u klubu Pacha na Ibici je sa 22 izdanja u sezoni i dalje bez konkurencije kao esencija prave klupske zabave i selektorskog talenta po izboru publike. Ogromnu globalnu popularnost potvrđuju i četiri DJ Awards titule za najboljeg producenta i DJ-a.

Na tragu albuma “Nobody is not loved”, čiju je promociju nedavno krunisao spektakularnim setom na istoimenom festivalu, Solomunova muzička selekcija sve više gravitira spektru u kojem dominira tradicionalni house zvuk, obojen tonovima eksluziviteta novije produkcije ali i energijom neočekivanih klasika. Beogradska publika bi mogla da očekuje upravo to i na njegovom predstojećem Apgrade nastupu.

Sven Väth ovog leta u punom zaletu intenzivno promoviše novi autorski album Catharsis – svojevrsnu muzičku autobiografiju koja sublimira njegovu impresivnu karijeru, 20 godina egzemplarnog i neponovljivog Cocoon klabinga na Ibici, nepreglednu kolekciju vinila i izdanja za etikete EyeQ, Harthouse i Cocoon čiji je bio osnivač. Uz njegove maratonske, nepogrešivo precizne, energične, ali i senzibilne DJ setove, ova izdanja oblikovala su istoriju tehno muzike i kulture kakvu poznajemo i volimo danas.

Cene dvodnevnih kompleta i ulaznica u promotivnom periodu: 

Dvodnevni komplet regular (16. i 17.9.) – 2.490 rsd

Dvodnevni komplet VIP (16. i 17.9.) – 3.990 rsd

Za dosadašnje kupce pojedinačnih ulaznica za 17.9 omogućena je zamena za dvodnevni Apgrade 2022 komplet za 16. i 17.9. uz doplatu od 700 rsd za regular ili 1.300 rsd za VIP paket. Ova opcija važi do 1.8.2022.

Pojedinačna ulaznica za 16.9. – regular – 1.590 rsd

Pojedinačna ulaznica za 16.9. – VIP – 2.390 rsd

Pojedinačna ulaznica za 17.9. – regular – 1.790 rsd

Pojedinačna ulaznica za 17.9. – VIP – 2.690 rsd

Avatar photo

Autor: Igor