Solomun ponovo u BiH za jednu deceniju DIYNAMICA i dvije decenije SARAJEVSKOG rave movementa

 

Solomun, DJ i umjetnik koji je u stanju da očara ljude iz svih životnih sfera, stiže u Sarajevo 29. jula, kada će nastupiti u Kamenom amfiteatru (Bjelašnica) u okviru novog Klabika iskustva: THE DINARIC ALPS ENCOUNTER.

Nakon nešto manje od godinu dana, vraća se čovek koji je u kratkom vremenskom roku mnogima postao deo svakodnevnice i usmerio pažnju na elektronsku muziku protkanu njemu svojstvenom emocijom i strašću.

“Klabika iskustvo za 2016. godinu je nastalo u skladu sa mogućnostima i prednostima grada u kojem živimo. Za ovu godinu KAMENI AMFITEATAR je odabran da bude epicentar nove verzije Solomunove zabave. U sklopu realizacije projekta ‘THE DINARIC ALPS ENCOUNTER’  nameravamo da re-definišemo iskustvo 24H event-a. Javorov Do je sam po sebi čarobno mesto i predstavlja jedinstvenu lokaciju za ovakav event na području Bosne i Hercegovine. Istinski verujemo da će svi posetioci doći do svojih karata iako je broj ograničen u svrhu održavanja pružanja kvalitetnog i nezaboravnog iskustva, što je jedan od prvih Klabika postulata” izjavili su iz Klabike

 

 

Svojim nastupom i humanitarnim gestom zauzeo je posebno mesto u srcima velikog broja ljudi, te probudio dobro poznati ali uspavani sarajevski rave adrenalin. Neki fanovi su ga u 2015. godini uspeli poslušati čak tri puta i kažu da se nisu zasitili, te se pitaju kada i gde će ponovo osetiti tu emociju i energiju.

Iskustva sa prvog Solomunovog gostovanja u Sarajevu ne prestaju da blede. Svakodnevno se prepričavaju i oživljavaju uspomene, smišljaju se nadimci, poveznice, šale, paralele i imaginarne teorije.

“Pet stotina ljudi koji su imali sreću biti u sarajevskom atrium-u će nositi večitu uspomenu na tu noć”, izjavili su iz Klabike i dodali: “Event je odjeknuo i probio granice, te je nakon njegovog održavanja prošle godine Balkan mapiran kao Solomun-ovo dežurno partijalište.  Iz BiH i regije zovu ga na gostovanje više nego ikada do sada.“

Njegova muzika se sluša na privatnim partijima, odjekuje sa prozora ili automobila na ulicama, čuje se u fast-food-u na železničkoj stanici, krovovima zgrada ili benzinskim pumpama. On je svuda oko nas. Njegove pesme već su podsvesno poznate mnogima, a da nisu ni sigurni ko je autor.

Solomun je bitan i razlozi postoje. Njegov doprinos evoluciji elektronske muzike, a samim tim i uticaj na svetsku elektronsku scenu je ogroman, inspiracija je velikom broju DJ-eva i producenata, a BiH scena može biti sretna što polako počinje doživljavati konekciju sa “novim starim državljaninom”.

#KlabikaExperience @ JAVOROV DO

 

——————————————————————————————————————————————

Ulaznice  su u prodaji na : kupikartu.ba

http://www.kupikartu.ba/karte/event/2243/solomun-x-klabika

Video: https://www.youtube.com/watch?v=_QC4YbvMEp4

Official Web Site: www.klabika.org

FB Event : https://www.facebook.com/events/171908069168333/

Artwork : Semir Osmanhodžić

Klabika : https://www.facebook.com/klabikaofficial/

Solomun:

Music compilation: https://itunes.apple.com/us/album/solomun-selected-remixes-2009/id1120171720

Record Label:

http://www.diynamic.com/

Osvojite besplate ulaznice na nadolazećim eventima:

The Dinaric Alps Encounter: Official Promo #2
21.Juli
Calamus – Mostar

The Dinaric Alps Encounter: Official Promo #3 (Triple Event- 1 Day / 3 Locations )
22.Juli
Delikatesna Radnja – Sarajevo

The Dinaric Alps Encounter: Official Promo #3
22.Juli
La Cava – Sarajevo

The Dinaric Alps Encounter: Official Promo #3
22.Juli
Noovi(Terrace) – Private / Sarajevo

The Dinaric Alps Encounter: Official Promo #4
23.Juli
Hot Mess – Beograd

 

Avatar photo

Autor: Igor