Španija promenila strategiju i otvara se već ovog proleća za klabere?

 Španija promenila strategiju i otvara se već ovog proleća za klabere?

Proše nedelje španski premijer Pedro Sánchez prognozirao je da će ograničenja turističkog putovanja trajati do jeseni kada bi 70% španskog stanovništva bilo vakcinisano.

Međutim, ministar turizma Reyes Maroto opovrgnuo je to na konferenciji za novinare rekavši kako još uvek nameravaju ponovo otvoriti vrata međunarodnom turizmu do proleća.

Naš prioritet u 2021. godini je reaktivirati turizam i nastaviti sigurne migracije na svetskom nivou što je pre moguće. Radimo na usvajanju akcionog plana za pružanje punog poverenja turizmu i zaista se nadamo da možemo započeti ponovno otvaranje međunarodnog turizma do kraja proleća i posebno leta.

Maroto veruje da postupak vakcinisanja u svim zemljama nudi tračak nadeza stvaranje imuniteta velike većine stanovništva koja bi im omogućila putovanje u sigurnim uslovima, a prema očekivanjima zemalja, preko 50% lokalnog stanovništva do tada će biti vakcinisano. Navala da Španija ponovo otvori međunarodni turizam nije neobična, jer turizam predstavlja više od 12% španskog BDP-a, pa bi ovo bio jedan od prvih koraka za oporavak od financijskog pada ove pandemije, koja je izazvala istorijske gubitke u globalnoj ekonomiji.

Ova nova situacija pojavljuje se još jednim velikim znakom upitnika šta će se dogoditi sa Ibizom ovog leta. Reči premijera nisu bile obećavajuće, ali ovaj scenarijo daje novu perspektivu. Iako će sigurno biti drugačije i ograničeno, sada postoje velike šanse da vidimo kako klubovi poput Ushuaïe, Hï ili Amnesia ponovo otvaraju svoja vrata nakon prošlogodišnje pauze.

IZVOR: Klubskascena.hr

Avatar photo

Autor: Igor