Srbija dobila novi veliki evropski festival Više od 62.000 posetilaca na osmom Lovefestu

Nastupom našeg najpoznatijeg di-džeja Marka Nastića završeno je spektakularno osmo izdanje Lovefesta, manifestacije koja preti da postane jedan od najboljih evropskih festivala. Od 7. do 9. avgusta više od 62.000 ljudi iz 15 evropskih zemalja prošlo je kroz kapije Lovefesta, a organizatori su pokazali da Srbija ima muzički događaj koji može da parira popularnim svetskim manifestacijama.

James Zabiela i Mark Knight “zapalili” Fire Stage

Na glavnoj festivalskoj bini veče je otvorio Tiefschwarz. Popularni nemački dvojac zagrejao je publiku i napravio uvod u spektaktl koji su do kraja večeri priredile zvezde svetske i britanske muzičke scene. James Zabiela, kome je ovo već drugo gostovanje na festivalu ljubavi, svojim energičnim nastupom “zapalio” je najvatreniju binu Lovefesta. Melodijama karakterističnim za njegov muzički stil Zabiela je publiku pripremio za neponovljivi nastup Mark Knight-a, koji se na kraju seta oduševljen reakcijama i skandiranjem mase popeo na di-džej pult kako bi pozdravio sve posetioce.  

Publika je jutro dočekala uz Marka Nastića čijim je nastupom zatvoreno ovogodišnje izdanje Lovefesta.

Tama Sumo i Levon Vincent gosti Beyond House Crew na Burn Energy Stage-u

Poslednje festivalske noći na Burn Energy Stage-u nastupili su Tama Sumo, dama čija je muzika za veoma kratko vreme postala popularna u underground vodama, kao i Levon Vincent, vlasnik renomiranog lejbla Novel Sound. Njihov domaćin bili su momci iz beogradskog di-džej pokreta Beyond House Crew, koji su nastupili u back to back izdanjima.

Oboreni svi rekordi posećenosti   

Lovefest, koji je ove godine podržao Heineken oborio je sve rekorde. Za tri festivalska dana kroz kapije festivala prošlo je oko 62.000 ljudi, na festival su došli posetioci iz 15 evropskih zemalja, a u kamp se smestilo više od 1.000 ljudi. Muzički program predstavljen je na četiri velike i tri manje bine, dok je postojalo i deset zona sa pratećim sadržajima.

Organizatori Lovefesta se zahvaljuju svim posetiocima i prijateljima festivala uz obećanje da će deveto izdanje festivala ljubavi biti još bolje. 

Avatar photo

Autor: Igor